Kék hírek, bulvár

2011.09.01. 15:18

Robbanásveszély: 50 embert kellett biztonságba helyezni

Egy fészer és két szomszédos kert is kigyulladt, egy dissou palackot pedig ki kellett lőni csütörtök délután Lakiteleken, miután egy férfi avart és gazt akart égettni a kertjében.

T. L.

17:10 A megyei katasztrófavédelem szóvivőjétől megtudtuk: a kármentesítés, illetve a palack kilövésének ideje alatt körülbelül 50 helyi lakost kértek meg, hogy hagyják el otthonaikat, és a biztonsági határon kívül tartózkodjanak. Az utómunkálatok jelenleg is zajlanak a tiszakécskei, a lakiteleki és a kecskeméti tűzoltók segítségével.

A tűzben felrobbant:

7 db 11,5 kg-os PB-gázpalack.

A tűzoltók a tűzből kihoztak:

2 db 23 kg-os PB-gázpalakot,

turista-gázpalackot,

autó-gáztartályt, amiben még volt gáz,

20 literes fém üzemanyag kannát, ami szintén nem volt üres.

Kilőttek:

1 db dissou palackot.

16:40 Két 23 kilós PB-gázpalackot épségben sikerült a lánglovagoknak kihozniuk az összeomlott fészer alól. A romok alatt a további gázpalackokat és a felrobbant palackok maradványait összeszedték a tűzoltók. Kiderült az ismeretlen tartalmú palackról, hogy az egy dissou gázpalack, amit a helyszínre kiérő mesterlövészek biztonsági okokból ki is lőttek. A robbanásveszély így megszűnt, a lezárást feloldották Lakiteleken.

15:40 Mint kiderült, avart és gazt gyújtott meg az egyik ingatlan tulajdonosa a kert végében, mikor kigyulladt a közelben lévő fészer is. A tűz ekkor terjedt át két másik szomszéd kertjébe is. A palack tartalma még mindig ismeretlen. Mostanra a fészer teljesen leégett.

15:10 Lakitelek-Árpádszálláson kigyulladt egy gazos terület. A tűz átterjedt két szomszédos ingatlanra is. Az egyik ingatlannál egy ismeretlen tartalmú palackot találtak a tűzoltók, amit még idejében kihoztak a tűzből, és jelenleg folyamatosan hűtik a robbanás elkerülése érdekében. 100 méteres körzetben lezárták a helyszínt![caption id="" align="aligncenter" width="334"] Mesterlövészek segítségét is kérték a tűzoltók
[/caption]

7 db 11,5 kg-os PB-gázpalack.

A tűzoltók a tűzből kihoztak:

2 db 23 kg-os PB-gázpalakot,

turista-gázpalackot,

autó-gáztartályt, amiben még volt gáz,

20 literes fém üzemanyag kannát, ami szintén nem volt üres.

Kilőttek:

1 db dissou palackot. Mesterlövészek segítségét is kérték a tűzoltók -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!