Kék hírek, bulvár

2011.09.09. 09:05

Nem találtak bombát a bíróságon

Bombariadó miatt ürítették ki Kecskeméten a Rákóczi úton mindkét bírósági épületet és lezárták a környéket péntek délelőtt, robbanóanyagot azonban nem találtak.

N. N. M./H. I.

11:50 Mindkét bírósági épületet átvizsgálták a rendőrök, de robbanóanyagot egyikben sem találtak. A bírósági alkalmazottak és az ügyfelek visszatérhettek. A félbeszakított tárgyalásokat - azokat, melyeknél a tanuk, illetve a vádlottak elérhetők - már folytatják.

9.25 Megérkezett a megyei bíróság épületéhez a bombakereső kutya. Az állattal előbb az épület környékén parkoló autókat szaglásztatták körbe, majd bementek a bíróságra, ahol folytatták a bombakeresést.

Dr. Sárközy Szabolcs, a megyei bíróság sajtószóvivője elmondta: 8 óra 32 perckor érkezett be a hívás; a telefonáló annyit mondott, hogy a megyei bíróság és a városi bíróság épülete is fel fog robbani. Az épületeket kiürítették, a bombariadó miatti ellenőrzés várhatóan órákig eltart.

09:00 Egy ismeretlen telefonált be péntek reggel Budapesten a BRFK Központi ügyeletére azzal, hogy mindkét épületben bombát helyeztek el. Emiatt a rendőrök még a Rákóczi utat is lezárták mindkét irányból, és távozásra kérik az épületekben tartózkodókat. Mindkét bíróságot robbanószert kereső kutyákkal fogják átvizsgálni. Az épület felújítását végző munkásoknak is be kellett fejezniük a munkát. [caption id="" align="aligncenter" width="334"] A Rákóczi utcát lezárták, kutyákkal keresik a bombát
[/caption]

Tavaly áprilisban is volt bombariadó a Kecskeméti Városi Bíróságon.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!