Kék hírek, bulvár

2011.09.27. 19:25

Nem csak a fradisták verekedtek

A Bács-Kiskun-megyei rendőr-főkapitányság összesen tizennyolc szurkolót állított elő a vasárnap rendezett Kecskemét-Ferencváros labdarúgó-bajnoki mérkőzéssel kapcsolatban.

PN

Nyíkos Tamás főhadnagy, a főkapitányság sajtószóvivője a Népszavának elmondta, több helyen tévesen jelent meg, hogy az előállított drukkerek kizárólag fradisták voltak.

- A mérkőzés napján, délelőtt, Kecskeméten tizennégyen verekedtek össze, a kihallgatások után három fő ellen indult garázdaság gyanújával eljárás. A drukkerek klubhovatartozását nem vizsgáltuk, ennek az eljárás szempontjából nincsen jelentősége, de nem kizárólag fővárosiak vettek részt a verekedésben. A stadionban egy szurkoló pirotechnikai eszköz birtoklása miatt gyorsított eljárás keretében 30 ezer forintos pénzbírságot kapott. Ha utóbbi elkövető ezt az összeget lerója, abban ez esetben továbbra is büntetlen előéletűnek számít majd. 

Nyíkos Tamás hozzátette: további három személyt a stadionban állítottak elő, velük szemben garázdaság miatt gyorsított eljárás indult. Az ősszel életbe lépett jogszabályi változások után a stadionon belüli rendbontás a "stadion rendjének megzavarása" címen bűncselekménynek minősül. - Ennek a három személynek az esetében feltehetően hamarabb születik ítélet, míg a délelőtti verekedés résztvevőivel szemben a megszokott eljárási rend szerint jár el a bíróság - hangsúlyozta Nyíkos.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!