Kék hírek, bulvár

2011.09.27. 10:17

Légyirtót kevertek a fogyatékos nő kávéjába

Kedden reggel megkezdődött a Bács-Kiskun Megyei Bíróságon az a büntetőper, amelyben előre kitervelten, aljas célból elkövetett emberölés bűntettének kísérletével vádolnak egy idős jakabszállási házaspárt. Az ügyészség szerint az asszony és a férje is megmérgeztek egy-egy embert, de szerencsére mindkettő életét sikerült megmenteni a kórházban.

N. N. M.

A vádirat szerint a 65 éves nő 2010. június 23-án a kisbugaci tanyáján dolgozó – egyébként súlyos fokban fogyatékos – női alkalmazottját meg akarta mérgezni. A vádirat lényege szerint a sértettet a vádlott és családtagjai erőn felül dolgoztatták és rendszeresen bántalmazták is. Emiatt a sértett el akart szökni, ezért az idős házaspár éjszakára bezárta a saját lakrészébe, hogy ne menjen máshova dolgozni.

A vád szerint az asszony – aki egyébként többször is megemlítette, hogy meg kellene szabadulni a sértettől – a fogyatékos nő kávéjába organofoszfát típusú szert (permetezőszert) kevert, amit a nő megivott. Ennek hatására eszméletét vesztette, de az azonnali orvosi segítség megmentette az életét. Ennek hiányában nagy valószínűség szerint életét veszti, a nagy mennyiségű méreg következtében. Sérülései 8 napon túl gyógyultak.

A 75 éves férfit azzal vádolja a főügyészség, hogy  ezt követően rábírt egy tanyájukon dolgozó másik nőt (ő a perben tanú lesz majd) arra, hogy vállalja magára az elsőrendű vádlott által elkövetett bűncselekmény elkövetését, és ezáltal az idős asszony kiszabadulhat a börtönből.

Amikor azonban ennek a vallomásnak a megtétele eredményre nem vezetett – azaz az elsőrendű vádlott továbbra is előzetes letartóztatásban maradt – a férfi a tanú kávéjába 2010. december 6-án clozapine hatóanyagú gyógyszert tett, ami enyhe mérgezést okozott – 8 napon belül gyógyult a megmérgezett nő -, de akár halálos eredményt is kiválthatott volna.

A vádirat szerint a vádlottak több személyt is arra igyekeztek rábírni, hogy valótlan tartalmú vallomást tegyenek az ügyben. Ezért még pénzt is kínáltak, a velük szemben intézkedő rendőrökre pedig rátámadtak.
A jelenleg is előzetes letartóztatásban lévő idős asszonyt emberölés kísérletével, személyi szabadság megsértésével, vesztegetéssel, hivatalos személy elleni erőszakkal, könnyű testi sértéssel és becsületsértéssel vádolják a perben. A férje ugyancsak előzetes letartóztatásban van: őt emberölés kísérletével, kényszerítéssel, vesztegetéssel, hamis tanúzásra felhívással, könnyű testi sértéssel és hivatalos személy elleni erőszakkal vádolják. A megyei főügyészség mindkettőjüknél fegyházbüntetés kiszabását indítványozta.[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Kedden kezdődött a jakabszállási házaspár pere
[/caption]

Az ügy harmadrendű vádlottja egy 22 éves férfi, akit személyi szabadság megsértésének bűntettével vádolnak és felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozzák vele szemben. Surányiné Pólik Edina bírónő kedden reggel megkezdte az elsőrendű vádlott, az idős asszony kihallgatását. A nő valamennyi vádpontban ártatlannak mondta magát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!