Kék hírek, bulvár

2011.09.23. 10:19

A tehervonaton bújtak el a határsértők

Két afgán férfit találtak a határrendészek, egy Magyarországra érkezett tehervonat alvázán – közölte Nyíkos Tamás, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

N. N. M.

A Kelebia Határrendészeti Kirendeltség Vasúti Határátkelőhelyen csütörtök délután, 16.40-kor belépő tehervonaton a kirendeltség vonatkutatója megkezdte a vasúti kocsik átkutatását. Az egyik kocsi ellenőrzése során két személyt fedezett fel az alvázon megbújva: B. K. (22) és Z. A. (22) afgán állampolgárok magukat fényképpel ellátott, a saját nevükre kiállított szerb menekültügyi kártyával igazolták.

Mivel magyarországi jogszerű tartózkodásukat nem tudták igazolni, ezért a határrendészek előállították őket. Meghallgatásukkor kiderült, hogy a két férfi embercsempész segítsége nélkül jutott át a határon. A rendőrök a megyei főkapitányság kiskunhalasi őrzött szállásán helyezték el őket, a kiutasításukat előkészítő őrizetbe vétel céljából.[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Az alvázon rejtőzködtek a határsértők
[/caption]

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!