Kék hírek, bulvár

2011.06.09. 11:35

Megkéselte a kidobót, két évet kapott

Jogerősen két év letöltendő börtönt kapott a Szegedi Ítélőtáblától egy 28 éves félegyházi férfi, aki 2008-ban késsel kétszer megszúrta egy játékterem kidobóját, mivel az nem akarta visszaengedni a szórakozóhelyre a vádlott részeg ismerősét.

H. I.

Az eset még 2008. november 21-én, a kora esti órákban történt. A nyolc osztályt végzett, munkanélküli, korábban többször büntetett Mihály Lajos ekkor tért be három társával az egyik félegyházi játékterembe. Egyikük – már erősen ittas állapotban – hangoskodni kezdett, és belekötött a pultosba, mivel nem szolgálta ki alkohollal. A játékterem egyik alkalmazottja telefonon értesítette a kidobót, aki a helyszínre érve tájékozódott a történtekről.

A többiek addigra a részegen háborgó vendéget kiterelték a játékteremből, ám ő vissza akart menni. A kidobó, az ügy későbbi sértettje karját megragadva igyekezett ezt megakadályozni. A közelben állók megpróbálták szétválasztani őket, ám ekkor a vádlott elővett egy kést, és barátja háta mögül átnyúlva kétszer válltájékon szúrta a kidobót. Mihály Lajos ezután gyorsan elment a helyszínről, a sértett pedig kocsiba ült, és bement a félegyházi kórházba, ahol ellátták sérüléseit.

Három hónap alatt gyógyult meg, ám maradandó fogyatékosság alakult ki nála, ami harmincszázalékos munkaképesség-csökkenéssel járt. A szakértői vélemény szerint csak a véletlenen múlt, hogy a sérülése nem lett életveszélyes. Az eset után néhány hónappal a vádlott Kisteleken egy boltból kétszer alkoholt lopott. Így a táblabíróság az életveszélyt okozó testi sértés kísérlete mellett folytatólagosan elkövetett lopás vétségében is bűnösnek mondta ki. Hőbörgő társa ellen egyébként annak idején garázdaság miatt emeltek vádat, ám őt a megyei bíróság első fokon felmentette.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!