Kék hírek, bulvár

2011.06.07. 12:59

„Kinyírlak, mert mindig átvágsz!” - mondta a késelő

Notórius késelőt ítélt kedden négy év kilenc hónap börtönre a Szegedi Ítélőtábla. A hartai férfi 2009 novemberében feltételesen kijöhetett a rácsok mögül, ám két hónap múlva újra késsel támadt egy haragosára – ráadásul édesanyja névnapi ünnepségén.

H. I.

A szakképzettséggel és jövedelemmel nem rendelkező, korábban többször büntetett, 32 éves munkanélküli férfi tavaly január 18-én édesanyjánál volt annak hartai, Nagykékes pusztai tanyájában, mikor előzetes megbeszélés nélkül beállított a sértett férfi. Az erősen ittas látogató a vádlott S. Lajos édesanyját akarta felköszönteni névnapja alkalmából. Nem sokkal később megérkezett a vádlott volt élettársa és kiskorú gyermekük, ugyancsak ünneplés ürügyén.

A vádlott, az anyja és a sértett is borozott, idővel a vádlott is részeg lett. Este 8 óra körül a két férfi között szóváltás alakult ki.  S. Lajos számonkérte a sértetten, hogy az általa megrendelt és előre kifizetett tűzifát a másik késve hozta meg. „Várjál, ezért még számolunk!” – jelentette ki vészjóslóan, majd a konyhában egy kést vett magához.

Visszament a szobába és az ágyon ülő sértetthez lépett. „Kinyírlak, mert mindig átvágsz, ez már régóta bennem van!” – csak ennyit mondott, majd a sértettet megvágta a nyakán és az arcán. Mikor a megtámadott észrevette, hogy vérzik az arca, felállt, erre a vádlott kis erővel a hasán is megszúrta. A többi vendég ekkor távozott a tanyáról, majd a sérült részeg férfi is hazaindult. Útközben betért közelben lakó édesanyjához, onnan hívtak mentőt.

A sértett 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, de fennállt a veszélye annak is, hogy életveszélyes állapotba kerül – hogy végül nem így történt, az kizárólag a véletlenen múlott. Első fokon a megyei bíróság életveszélyt okozó testi sértés kísérlete miatt 3 év 6 hónap börtönre ítélte S. Lajost. Ám kedden a másodfokú táblabíróság 4 év 9 hónapra súlyosbította büntetését.

Indoklásként elhangzott: a vádlott különös visszaesőként követte el cselekményét, hiszen máskor okozott már életveszélyes sérülést, ráadásul ugyanígy késsel. Korábbi büntetéséből feltételesen szabadult 2009 novemberében, azaz az újabb bűncselekményt alig két hónappal szabadlábra kerülése után követte el. Az ítélőtábla szerint ilyen előzmények után a megyei bíróság túl enyhe büntetést szabott ki S. Lajosra, így indokolt volt azon emelni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!