Kék hírek, bulvár

2011.06.28. 13:04

Gyermekei előtt vágta meg volt élettársa torkát - 10 évet kapott

Helybenhagyta a Szegedi Ítélőtábla annak a férfinek az elsőfokú ítéletét, aki Madarason, a polgármesteri hivatal előtti parkban akarta megölni az élettársát. Radics Arzén előre kitervelten elkövetett emberölés bűntettének kísérlete és kiskorú gyermekei veszélyeztetése miatt 10 évet tölt fegyházban.

N. N. M.

A szakmunkás végzettségű, korábban többször büntetett vádlott 1995-től 2009-ig élettársi kapcsolatban élt R. Andrea sértettel. Négy közös gyermekük született. A férfi és a nő között azonban az élettársi viszony 2009-re teljesen megromlott, amiért egymást hibáztatták. Ráadásul a munkát nem végző, jövedelemmel nem rendelkező, ugyanakkor a férfi szerint költekező életmódot folytató R. Andrea az életközösség ideje alatt más férfiakkal is létesített kapcsolatot. Emiatt a párja féltékeny volt rá. A nő viszont azt rótta fel a férfinek, hogy állandóan veszekszik vele, csúnyán beszél, fenyegeti, időnként pedig megpofozta őt.

A veszekedések oda vezettek, hogy az asszony internetes társkeresés útján megismerkedett egy madarasi férfivel. Majd – anélkül, hogy előre szólt volna erről az élettársának – 2009 júniusában a négy gyerekkel ehhez a férfihez költözött. A volt élettársak megegyeztek a gyermekek láthatásában: az első látogatás rendben le is zajlott, de a vádlott nem tudott belenyugodni abba, hogy a nő elhagyta, és magával vitte közös gyermekeiket is.
Ezért határozta el, hogy megöli az asszonyt, majd saját magával is végez. Tervei szerint a bűncselekményt egy láthatáson akarta elkövetni, amit egyúttal arra is felhasznált volna, hogy „elbúcsúzzon” a gyerekeitől. A terve megvalósítása érdekében közölte a nővel, hogy hamarosan hosszabb időre Romániába megy dolgozni, és emiatt a tervezettnél korábbi találkozási időpontot kért. Ebbe a nő beleegyezett azzal, hogy a jelenlétében 2009. július 30-án délelőtt Madarason, a polgármesteri hivatal előtti parkban legyen a gyerekekkel a találkozó.

Aznap a férfi magához vett egy rozsdás, de éles borotvakést, hogy megölje vele korábbi párját. Egyik kiskorú lányának mobiltelefonjára búcsúüzenetet mondott, és ugyanide egy szöveges búcsúüzenetet is írt. Majd egy táskába összecsomagolta a gyerekek még nála lévő ruháit, és a táskába beletette a telefont is. Végül reggel 7 óra körül egy ismerősével elindult autóval Madarasra, és útközben még ajándékokat is vásárolt a gyerekeinek.

Madarason, a polgármesteri hivatalnál 9 óra körül álltak meg. Egy presszóban beszélgettek, ahol a férfi átadta az ajándékokat a gyerekeinek, valamint átadta a búcsúüzenetet tartalmazó telefont is a lányának. Majd visszatértek a nővel a parkba, ahol a gyerekek játszani kezdtek, a vádlott pedig négyszemközt kívánt maradni volt élettársával. Ezért a velük lévő kislányát elküldte kóláért, majd volt élettársa mögé lépett, és a borotvakéssel megvágta a nyakát. A nő a földre esett, a férfi pedig mellé guggolva folytatta a támadást. A kiabálást meghallotta az egyik kislány, a szülei közelébe ment, és onnan figyelte a történteket.

Eközben a kóláért küldött másik kislány visszaérkezett, és anyja segítségére sietett. Az apját a fejénél fogva úgy meglökte, hogy a férfi megtántorodott. Volt élettársa ezt kihasználva felugrott, és kezét a vérző nyakára szorítva a polgármesteri hivatal felé szaladt. Nyomában a borotvakéssel csapkodó férfivel. Az anya a hivatalba menekült, ahová már nem követte a férfi, hanem öngyilkossági szándékkal a nyakának mindkét oldalán több metszett sebet ejtett. Erősen vérzett, és a földre rogyott.

A helyszínre érkező mentők mindkettőjüket a bajai kórházba szállították, ahol a férfi műtőbe került, mert a sérülése életveszélyes volt. Az asszony a támadás következtében két hét alatt gyógyuló sérüléseket szenvedett, ám a bíróságok szerint a súlyosabb, akár halált okozó sérülés bekövetkezése nem a vádlotton, hanem csupán a véletlenen múlt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!