Kék hírek, bulvár

2011.06.30. 12:11

Fokhagyma után pénzt is akart

A helyi lakosok segítségének köszönhetően néhány perc alatt rendőrkézre került az a 17 éves fiatalember, aki egy idős asszonyt rabolt ki szerdán kora délután Makón. A gyanúsított múlt hét pénteken társaival fokhagymát lopott, akkor is lebukott – közölte Szenti Szabolcs rendőr százados, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivő.

N. N. M.

Az idős sértett a postán felvett nyugdíjával tartott hazafelé, amikor az Ibolya utcán a mögötte haladó 17 éves fiatalember kikapta a kerékpárja kosarából a táskáját. A sértett meg akarta akadályozni, hogy a támadója elvigye a pénzét, de ekkor a gyanúsított ellökte az idős nőt, aki elesett. Az esetnek több ember is szemtanúja volt, egyikőjük értesítette a rendőrséget, míg egy másik állampolgár kerékpáron a főtér felé menekülő elkövető után indult.

A József Attila utcán állampolgárok feltartóztatták a rablót, majd azonnal kattant a bilincs is a kezén, hiszen a pontos és gyors bejelentésnek köszönhetően a rendőrök villámgyorsan a helyszínre érkeztek. Az egyenruhások megtalálták a lopott értékeket az elkövetőnél, majd visszamentek a menekülési útvonalon, ahol előkerült a sértett válltáskája is.

A fiatalember azonosítása során kiderült, hogy ő volt az, akit az elmúlt hét pénteken társaival fokhagymát lopott Makó külterületén. Akkor azt mondta a makói nyomozóknak, hogy a bűncselekményből származó pénzt egy korábban összetört motor kijavítására akarta fordítani. Vallomása szerint ezúttal is ez lett volna a bankók sorsa.
A fiatalkorú ellen rablás bűntett megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás. További sorsáról gyorsított eljárásban a bíróság dönt majd. Tettéért akár öt év szabadságvesztést is kaphat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!