Kék hírek, bulvár

2011.06.30. 11:52

Ezer doboz cigi lapult a speciális rejtekhelyen

Egymillió forint értékű csempész cigarettaszállítmányt találtak egy furgonban elrejtve a tompai határátkelőhelyen a vámosok.

N. N. M.

- A tompai Határkirendeltségen tegnap jelentkezett belépésre egy magyar állampolgárságú férfi, Kia Pregio típusú személygépjárművével – mondta el a részleteket Némedi Varga Éva pénzügyőr őrnagy, kiemelt főreferens, a NAV Dél-alföldi Regionális Vám-és Pénzügyőri Főigazgatóság Törvényességi, Felülellenőrzési és Igazgatási Osztálya sajtófelelőse.

- Az utas kérdésre elmondta, hogy bejelenteni való árut nem hozott magával. A pénzügyőrök a nyilatkozatot elfogadták, azonban a jármű tételes vizsgálata mellett döntöttek. Ennek során a hátsó lökhárító leszerelésekor a gépkocsi padlólemeze alatt egy csempészethez speciálisan kialakított lemeztárcára lettek figyelmesek. A további „szerelést” követően a rejtekhelyről összesen 1096 doboz szerb adójegyes cigaretta került elő. A megtalált cigarettát a magyar férfi magáénak vallotta - mesélt a részletekről a sajtós.

A Nemzeti Adó-és Vámhivatal munkatársai a több mint 1 millió forint értékű cigarettaszállítmányt lefoglalták. A magyar állampolgárságú férfi ellen a pénzügyi nyomozók csempészet bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatnak eljárást. A bűntető eljárással párhuzamosan az adózatlan jövedéki termék birtoklása, illetőleg szállítása miatt a vámhatóság 803 ezer forint jövedéki bírságot szabott ki az utasnak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!