Kék hírek, bulvár

2011.05.31. 07:16

Robbanóanyag nem, üzenet viszont volt a „bombában”

Újabb „bombát” találtak Kecskeméten. Ezúttal a Kerkápoly utca melletti parkban, a Kecskeméti Főiskola egyik kara közelében.

N. N. M.

10:30 A rendőrség elárulta, hogy ismét volt egy üzenet a szerkezet dobozában, a szöveg tartalmára azonban nem tértek ki.

09:38 A tűzszerészek valóban szétszedték a szerkezetet, erősítette meg a rendőrség tudósítónk értesülését. Robbanóanyagot nem tartalmazott a szerkezet. A helyszínre fokozatosan engedik vissza a lakókat és a dolgozókat. A bűnügyi technikusok megkezdték a helyszínelést.

09:00 A tűzoltók készülnek arra, hogy elhagyják a helyszínt, a tűzszerész pedig levette magáról a védőruhát, így a helyszínen lévő tudósítónk úgy véli, ezúttal nem „megsemmisítették” a szerkezetet, hanem szétszerelték. A korábbi két helyszínen tapasztalt kisebb durranás ugyanis itt nem volt. A rendőrség még 10 percet kért arra, hogy a végső tájékoztatást megadják a történtekről.

08:20 A helyszínre érkezett tűzszerészek megállapították, hogy ezúttal nem kizárt, hogy esetleg éles lőszert is tartalmaz az eszköz, ezért a katasztrófavédelem jelenlévő munkatársait arra kérték, hogy ürítsék ki a közeli lakóházakat. Szatmári Imre, a megyei katasztrófavédelem igazgatója a helyszínen elmondta, hogy hat épületből hat lakót kellett kiköltöztetniük: közülük négyen rokonokhoz mentek, ketten pedig a főiskola kollégiumába, amit a tűzszerészek biztonságosnak ítéltek. Jelenleg készülnek a „bomba” megsemmisítésére.[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Üzenet volt, robbanóanyag viszont nem a szerkezet dobozában
[/caption]

08:00 A helyszínre ért a baon.hu tudósítója, ahol azt tapasztalta, hogy ezúttal is lezárták a környező utcákat. A helyszínen vannak a tűzoltók és a katasztrófavédelem. Várják a mentőket és megérkeztek Budapestről a tűzszerészek. A rendőrök a kertészeti főiskolai kar főbejáratánál is lezárták az utcát, így az épületébe a dolgozók sem tudnak bejutni. Megjelentek a helyszínen olyan hallgatók is, akik vizsgázni mennének a főiskolára, de pillanatnyilag ők sem léphetnek be a lezárt területre. A rendőrség nem kívánt részleteket nyilvánosságra hozni, csupán annyit közöltek, hogy 4.22-kor fedezett fel valaki egy padhoz láncolt dobozt, amiben bombának látszó eszköz van. Értesítették a tűzszerészeket és lezárták a környéket.

07:00 Arra a kérdésre a rendőrség szóvivője nem válaszolt, hogy hasonlít-e a szerkezet a korábbiakhoz, illetve ezúttal is volt-e kísérőlevél. Ezért nem tudni ugyanaz-e az elkövető, akiről korábban profilt alkottak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!