Kék hírek, bulvár

2011.05.22. 18:30

Hazaengedték a lengyel hatóságok a kerekegyházi sofőrt

A lengyel hatóságok szombaton őrizetbe vették, majd vasárnap szabadon engedték azt a kerekegyházi buszvezetőt, akit szombaton ért baleset Wroclaw közelében. Kövecses Zoltán az iratait is visszakapta és már úton van Magyarország felé.

N. N. M.

Mint megírtuk: kerekegyházi gyerekeket szállító autóbuszt ért baleset Lengyelországban. A járművel a kerekegyházi általános iskola tanulói utaztak: 10 hetedik osztályos gyerek 5 felnőtt kísérővel. Egy nemzetközi táborban vettek részt Lengyelországban. A balesetben 3 gyerek súlyosabban, többen könnyebben megsérültek. Az autóbuszt egy kerekegyházi személyszállítással foglalkozó vállalkozó vezette. A lengyel rendőrök szerint ő okozta a balesetet, ez azonban nem igaz – nyilatkozta a baon.hu-nak a hazafelé tartó sofőr.

Kövecses gyakorlatilag teljes mértékben megerősítette hírportálunk korábbi információit, és cáfolta a magyar sajtóban a balesetről szombaton megjelent találgatásokat.  
- Ostobaság, amit a defektes hátsókerékről írtak. Ez egy tömlő nélküli kerék, ami nem okozhatott balesetet – mondta. – A defekt nem okozója, hanem következménye volt a balesetnek.

A sofőr megerősítette azt a korábbi információnkat, hogy kanyarban, nagy sebességgel jött vele szemben egy kamion.
- Átsodródott az én oldalamra, és érintőlegesen ütköztünk – magyarázta Kövecses Zoltán. A lengyel hatóságok azonban egyelőre nem hisznek neki és a jelek szerint őt tartják a baleset felelősének. Ezért kellett fogdán töltenie az éjszakát. Vasárnap azonban ennek ellenére váratlanul kiengedték, visszaadták a papírjait, és hazaindulhatott. Azzal a kecskeméti busszal, amit a Lengyelországban rekedt kerekegyházi iskolásokért és kísérő tanáraikért küldtek. A busszal utazik Magyarországra 7 kisdiák, a tanárok, Kerekegyháza polgármestere és Kövecses Zoltán. Várhatóan hétfőre virradó éjjel érnek Kerekegyházára.

Az iskola igazgatónője és a három súlyosan sérült, kórházi ápolásra szorult gyermek egy-egy hozzátartozója Lengyelországban maradtak.
(További részletek a Petőfi Népe hétfői számában).

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!