Kék hírek, bulvár

2011.05.30. 20:32

Bizonyítványbotrány: Elítélték a császártöltési polgármester nejét

A császártöltési polgármester feleségét 60 ezer forintra büntette a bíróság, egyúttal elkobozták hamis szakmai bizonyítványát.

Noszlopy N. Miklós

Jogerőssé vált a közokirat hamisítás miatt elítélt Frick Józsefné büntetése. A császártöltési polgármester feleségét 60 ezer forintra büntette a bíróság, egyúttal elkobozták hamis szakmai bizonyítványát.

A május 24-én jogerőssé vált ítélet egy 2007-ben felfedezett bűncselekményre utal vissza. Mint akkor megírtuk, elterjedt Császártöltésen, hogy a helyi idősek otthonában dolgozó főnővér érettségije – ami látszólag a bajai Türr István szakközépiskolában készült - tartalmilag és alakilag is hamis. Ezzel párhuzamosan pedig kiderült, hogy az asszony felettese, a császártöltési polgármester felesége is valószínűleg hamis szakmai bizonyítvánnyal került vezető beosztásába.

A nyomozás befejezését követően, 2008 tavaszán a főnővér esetében jogerősen is megállapította a Kiskőrösi Bíróság, hogy nem érettségizett le az asszony Baján. Ezért a hamis „bizonyítványt” elkobozták, és 60 ezer forint pénzbüntetésre ítélték. Két évnek kellett eltelnie, hogy hasonló ítélet születhessen Frickné ügyében: róla 2010. január 15-én állapította meg első fokon a bíróság, hogy szakmai bizonyítványa hamis. A döntést – ami szintén 60 ezer forintos pénzbüntetésről szólt – azonban megfellebbezte a vádlott és az ügyvédje.

A Bács-Kiskun Megyei Bíróság tárgyalta volna másodfokon a büntetőpert, és úgy volt, hogy 2011. májusban vagy júniusban kitűzik a tárgyalást. A vádlott és védője visszavonta a fellebbezést, így jogerőssé vált az elsőfokú döntés.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!