Kék hírek, bulvár

2011.04.18. 11:54

Elfáradt a biciklizésben, ezért kocsit akart lopni

Egy 15 éves vásárhelyi fiú akart ellopni egy Suzukit Mindszent külterületén, a 45-ös számú főút egyik bekötőútján. Utóbb azt mondta a rendőröknek, hogy azért próbálkozott a lopással, mert elfáradt biciklizés közben és a járművel akart eljutni Szentesre – tájékoztatott Szenti Szabolcs főhadnagy, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

N. N. M.

A Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság ügyeletére a sértett jelentette be, hogy egy fiatalember betörte az autójának ablakát és kiszerelte a hátsó világítótesteket. A tulajdonos követni kezdte az elkövetőt, és közben értesítette a rendőrséget. Időközben a kerékpárral menekülő tolvaj eldobta a biciklijét és a szántóföldön gyalogosan próbált kereket oldani. A helyszínre érkező járőrök elfogták a gyanúsítottat, majd előállították a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányságra. Kihallgatása során azt mondta a rendőröknek, hogy szülei állami gondozásba adták, de a közelmúltban megszökött a szegedi intézetből. Kerékpárjával Szentesre akart eljutni egy barátjához, de Mindszent külterületén elfáradt, ezért úgy döntött, hogy lop egy autót és azzal folytatja az útját. Be is törte a kiszemelt Suzuki ablakát, azonban a vezetékek összekötésével nem tudta elindítani a járművet, ezért inkább a lámpatesteket szerelte ki, azokból akart pénzt csinálni.

A fiatalember ellen lopás kísérlete miatt indított büntetőeljárást a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság. Várhatóan gyorsított eljárásban, harminc napon belül állítják majd bíróság elé.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!