Kék hírek, bulvár

2011.04.15. 08:15

Csúnyán átverték a hitelre vágyókat – Ön nincs közöttük?

Gyors hitelt ígértek némi készpénz fejében, a kölcsönt azonban hiába várták a becsapott ügyfelek.

baon.hu

A Kecskeméti Rendőrkapitányság tegnap őrizetbe vett egy 31 éves budapesti és egy 25 éves ladánybenei férfit, akik a rendelkezésre álló adatok alapján csalással gyanúsíthatóak. 2010. november 26-tól ez év január 24-ig Kecskeméten, a Bercsényi utcában egy ott működő Pénzügyi Szolgáltató Kft. nevében szerveztek be magánszemélyeket, akik hitelt szerettek volna felvenni.

Szerződéskötéskor az ügyfeleket úgy tájékoztatták, hogy cégük hitelt tud folyósítani, az igényelt összeget a következő hónap közepéig utalják át. Ennek fejében egyszeri regisztrációs díjat valamint az első havi nettó törlesztő részletet szedték be, nyugta ellenében. A becsapott ügyfelek persze hiába várták a pénzt, hisz az érintett kft. valójában nem végzett és nem is végezhet hitelnyújtási, betétgyűjtési tevékenységet.

– A nyomozás eddigi adatai szerint több mint egymilliós kárt okoztak  annak a tíz sértettnek, akikről eddig tudomásunk van – mondja Nyíkos Tamás, a megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivője. – Várjuk a csalók további „áldozatainak” jelentkezését a 107-es, illetve a 76-484-684-es telefonszámon.

baon.hu -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!