Kék hírek, bulvár

2011.04.05. 10:47

A térség egyik legképzettebb körzeti megbízottja

Katonatisztnek készült, majd váratlan fordulattal mégis inkább rendőr lett Soltvadkerten Sörös Krisztián rendőr törzszászlós, az Év rendőre díj egyik jelöltje. Nem bánta meg, hogy tázlári falubelije rábeszélte a váltásra: ma őt tartják az egyik legképzettebb körzeti megbízottnak a térségben.

Noszlopy N. Miklós

Katonai gimnáziumban érettségizett Szegeden, majd Szentendrén, a Kossuth Katonai Főiskolán gépesített lövésznek tanult.
– A tiszthelyettes-képző elvégzését követően viszont 1996-ban leszereltem, mert akkor már nem láttam a honvédségben fantáziát – indokolja, hogy miért fordított hátat a seregnek.
Azon a nyáron sorsfordító beszélgetése volt egy tázlári rendőrrel. Tőle tudta meg, hogy körzeti megbízottat keresnek Soltvadkertre. Azonnal átvették, és katonai rendfokozatát is megkapta. A soltvadkerti őrsre került, ahol azóta is szolgál.
– Supka József körzeti megbízott volt a mentorom. Tőle tanultam a „szakmát”. Közben pedig levelezőn végeztem a szaktanfolyamot – magyarázza, majd hozzáteszi: Supka mutatta meg neki igazából, milyen egy jó körzeti megbízott. Kiválóan ismeri a területét, és jó a kapcsolata az ott élőkkel. Neki ez nem ment nehezen, hiszen Tázláron nőtt fel, Soltvadkerten élnek rokonai, és vadkerti focistaként is sokan ismerték. De nemcsak a vadkerti civilek, és a tanyákon élő idős emberek, hanem rendőrtársai is elismerik.

– Az őrsön kifejezetten családias a hangulat – büszkélkedik kollégáival. – Nincs széthúzás, kiváló a csapat. Szükség van rá, hiszen bíznunk kell vakon a járőrtársban, akivel szolgálatba megyünk.

– Volt olyan, hogy veszélybe került?
– Igazából a 15 év alatt nem volt ilyen, leszámítva a kocsmai verekedéseket. De szerencsére nincs gond, Soltvadkertre nem nagyon jellemző ez sem. 

– Használta már a fegyverét?
– Nem.

– Ez jó egy rendőrnél?
– Persze! Az a jó, ha nem kell használni, ha megoldjuk másként. [caption id="" align="aligncenter" width="334"] Sörös Krisztián
[/caption]

– Volt olyan elfogás, ami nagyon emlékezetes?
– Volt több is. A legemlékezetesebb, amikor Tázláron egy idős nénit kiraboltak. Éjszaka ment be hozzá egy férfi, fojtogatta, elvitte a pénzét, meg a hűtőből az élelmiszereket. A nénit nem lehetett kihallgatni, mert eszméletét vesztette, és kórházba került.

– Ekkor segített a körzeti megbízott helyismerete?
– Így van. Volt egy gyanúsítottam, megkerestük, és rögtön láttam, hogy nagyon ideges. Biztos voltam benne, hogy ő az elkövető, és igazam lett. Délután már őrizetben volt. 

sörös krisztián rendőr törzszászlós (34)

A soltvadkerti rendőrőrs körzeti megbízottja. 2010-től az őrsparancsnoki feladatokat is ellátja. Felettesei szerint a Kiskőrösi Rendőrkapitányság Közrendvédelmi Osztálya egyik legtapasztaltabb és legképzettebb körzeti megbízottja. Felesége egy kiskőrösi benzinkút shopjában eladó. Tázláron laknak családi házban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!