Kék hírek, bulvár

2011.04.06. 16:24

A Közlekedésbiztonsági Kupáért versengtek

Kecskeméten rendezte meg a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Baleset-megelőzési Bizottsága a „Középiskolások Közlekedésbiztonsági Kupája” verseny megyei döntőjét. A szerdán szervezett versenyben 10 csapat vett részt.

N. N. M.

– A verseny célja, hogy a közlekedési szabályokat már ismerő középiskolások magas szinten mérkőzhessenek meg, ugyanakkor a balesetmentes közlekedést is propagáljuk – mondta Mihályné Bornemisza Eleonóra, a megyei rendőr főkapitányság szóvivője.

A versenyben a korábbi évekhez hasonlóan háromtagú középiskolás csapatok vettek részt, kerékpáros, segédmotor-kerékpáros és személygépkocsi-vezetőként kategóriákban. A versenyzők csak középiskola nappali tagozatán tanulmányokat folytató diákok lehettek. A csapat mindhárom tagja különböző (kerékpáros, segédmotor-kerékpáros, B kategóriás járművezető) KRESZ tesztlapot töltött ki. Majd a gyakorlati verseny során a kerékpáros versenyző kerékpárral, a segédmotoros-kerékpáros segédmotoros-kerékpárral teljesítette a Granada Hotel parkolójában felállított ügyességi pálya feladatait. Illetve a segédmotoros és a személygépkocsi-vezető versenyző a járművével részt vett a közúti közlekedésben a város területén.

A korábbi gyakorlatnak megfelelően vizsgabiztosok ellenőrizték és pontozták, hogy a versenyzők milyen szabályosan közlekednek. A megyei versenyen való részvétel feltétele ugyanis az volt, hogy a járművezető rendelkezzen érvényes vezetésre jogosító okmánnyal, és azt a verseny ideje alatt tartsa magánál.
 
Eredmények:
Kerékpár kategória győztesei:
I. Firkó Szilárd Kiskőrös (felkészítő: Bácsi Csaba tanár)
II. Lévai János Kiskőrös
III. Lehőcz Tamás Jánoshalma

Segédmotor kerékpár kategória győztesei:
I. Nagy Gábor Tiszakécske (felkészítő: Lázár Csaba rendőrzászlós Tiszakécske rendőrőrs)
II. Radics Gergő Kecskemét
III. Szigetfű Gergő Kunszentmiklós

Személygépkocsi kategória győztesei:
I. Szalai Zoltán Kecskemét (felkészítő: Kotroczó Zsolt rendőr főhadnagy Kecskeméti Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály)
II. Kozla Dávid Jánoshalma
III. Künsztler Béla Kiskőrös

N. N. M. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!