Kék hírek, bulvár

2011.04.04. 22:25

3 nap börtönt kapott a 17 éves bolti szarka

Lopássorozata miatt három napig börtönben ül majd egy 17 éves kalocsai lány.

Szűcs Brigitta Z.

A városi bíróság gyakorlatában először fordult elő, hogy szabálysértési eljárásban fiatalkorút elzárással sújtottak. 

A lány egyébként nem először kapott idézést a Szent István király úti „hivatalba”. Korábbi lopási ügye miatt idén márciusban egy tárgyalást már tartott volna a bíróság, de azon nem jelent meg. Az az eljárás figyelmeztetéssel zárult, csakúgy, mint az ezt megelőző 14 eset, amit a tavaly augusztusi törvényi változások előtt, a kalocsai önkormányzat tárgyalt. Mivel önként nem jelent meg, így a következő tárgyalási napra már elővezette a rendőrség. Akkor három tulajdon elleni szabálysértési ügyét egyesítették és a bíró három nap elzárásra ítélte a lányt, aki általában helyi multikból fújt meg kozmetikai termékeket, általában 800 és 3000 forint közötti értékben.

A 17 éves fiatal már megkapta „behívóját” a Fejér megyei Pálhalmán lévő fiatalkorúak intézetébe. Ha az értesítésben megjelölt időpontban nem jelenik meg a börtönben, akkor a rendőrség előállítja és szállításának költségeit is rá terheli.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!