Kék hírek, bulvár

2011.03.07. 12:12

Elkergette az eladó a bicskás rablót

Bicskával akart kirabolni egy Szabadság téri kisboltot egy férfi Hódmezővásárhelyen. Az eladó megfutamította, a rendőrség pedig elfogta és őrizetbe vette – adott tájékoztatást a sikeres nyomozásról Szenti Szabolcs rendőr főhadnagy, a Csongrád megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

N. N. M.

A rablás február 28-án, az esti órákban történt. A Szabadság téren lévő egyik ABC-be berontott egy férfi, aki az arcát egy kendővel takarta el, majd hátulról átkarolt egy boltban lévő idős nőt. A nyakához fogta a nála lévő bicskát, az eladót pedig a bevétel átadására szólította fel. A rabló nem számított arra, hogy a pultos nő nemet mond, ezért maga nyúlt volna a pénztárgéphez. Ekkor az eladó ráütött a férfi kezére, aki az ellenállást látva inkább üres kézzel elmenekült.

A Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság felfegyverkezve elkövetett rablás kísérlete miatt indított nyomozást az ügyben. A helyszíni szemle és az adatgyűjtés során beszerzett személyi és tárgyi bizonyítékok alapján tegnap késő este házkutatást tartottak a feltételezett elkövető lakásán, ahol le is foglalták az elkövetéskor használt kendőt és bicskát. A bűncselekmény 24 éves gyanúsítottja a kihallgatása során részletes beismerő vallomást tett. Tettét azzal indokolta, hogy azt remélte, ha pénzhez jut, volt barátnője visszafogadja.

A Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság felfegyverkezve elkövetett rabláskísérlet gyanújával őrizetbe vette és kezdeményezi előzetes letartóztatását. A férfi a tettéért akár tíz év szabadságvesztést is kaphat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!