Kék hírek, bulvár

2011.01.17. 18:20

Vonalkóddal trükközött a csaló család

Csalás miatt állítanak bíróság elé egy 19 éves fiatalembert és az édesanyját. A kecskeméti ügyészség szerint a Tescoban pénztárosként dolgozó férfi olcsóbb termék árát, vagy kevesebb árumennyiséget ütött be a pénztárgépbe, amikor az anyja az üzletben vásárolt.

N. N. M.

Általában drága szeszes italokat, pohárkészleteket, Pick szalámit, cigarettát „vásárolt” az anya. Melyekre a vásárlótérben, még a nő pénztárhoz történő indulása előtt ragasztotta fel olcsóbb termékek vonalkódját a rendőrségi eljárás során ismeretlenül maradt tettestárs.

Az ügyészség szerint első alkalommal még „csupán” 13 ezer forinttal fizetett kevesebbet a nő a pénztárban a fiánál. Majd növelték a tétet: másodszorra már 60 ezer, harmadszorra 70 ezer forinttal károsították meg az áruházat. Ez alkalommal már vödröt, ruhákat, autóba való ülés-, és ágyneműhuzatot is pakolt a nő a bevásárló kocsijába. Ekkor bukott meg a családi vállalkozás, majd a rendőri eljárás során a kárt a bűnbánó asszony és a fia megtérítették a cégnek. Ettől függetlenül vádat emeltek ellenük, és a Kecskeméti Városi Bíróság tárgyalja majd a büntetőpert.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!