Kék hírek, bulvár

2011.01.17. 17:58

Kár volt szabadlábra helyezni

Hétfőn napközben szabadlábra helyezték, aznap este pedig már autólopás miatt ismét őrizetben volt egy többszörösen visszaeső kiskőrösi bűnöző. A 31 éves férfi gyorsított eljárásban 2 évet kapott, mire közölte a megdöbbent bíróval: még ezzel az ítélettel sem tudják őt leszoktatni a lopásról.

N. N. M.

A szakértők szerint enyhe fokban gyengeelméjű, azonban büntetőjogi értelemben beszámítható kiskőrösi J. P.-t meglehetősen jól ismerik a Bács-Kiskun megyei rendőrök. Tavaly októberben lopás miatt ítélték el Kiskőrösön 8 hónap börtönre, majd azzal kezdte az idei évet, hogy január 3-án, ugyancsak Kiskőrösön, ismét bíróság elé állították. Ezúttal egy másik lopás miatt 1 év 6 hónapot kapott, azonban rögtön szabadlábra is helyezték azzal, hogy majd megkapja később a börtönbehívóját. Hiba volt…

Kilépve a bíróságról vonatra ült és Kunszentmiklósra utazott. Leszállt az állomáson, majd az épület közelében felfigyelt egy ott parkoló Ladára. Feltörte a kocsi bal első ajtaját, kiszakította a gyújtáskapcsolót, és a vezetékeket összekötve el akarta indítani az autót. Mivel az öregecske jármű nem indult, ezért az arra járók segítségét kérte, melynek eredményeképpen végül mégis csak felbőgött a motor. És elindult az 50 ezer forintot érő Lada Szabadszállásra.

A településen figyelt fel a Kunszentmiklós felől érkező kocsira egy rendőrjárőr. A Ladát lefoglalták, a J. P.-t pedig előállították és őrizetbe vették. A kunszentmiklósi ügyészség gyorsított eljárásban állította bíróság elé, ahol 2 évi fegyházbüntetésre ítélték. Ezúttal azonban már nem követték el azt a hibát, hogy szabadlábra helyezzék: megkezdte a korábbi, 8 hónapos büntetése letöltését, amihez hozzáadják majd a 1 év 6 hónapot, valamint a 2 évet is. A jelek szerint azonban J. P.-t nem lehet megtörni, mert méltatlankodva közölte a bíróval: 1 évet még szó nélkül elfogadott volna, de a 2 évet sokallja egy 50 ezres Lada miatt. Valamint egyébként sem tudják őt már büntetésekkel leszoktatni a lopásról…

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!