Kék hírek, bulvár

2010.08.04. 21:03

Éheztette és vascsővel verte kutyáját

Újabb állatkínzások történtek megyénkben. Jánoshalmán kalapáccsal akartak agyonverni egy kutyát, Kecskeméten pedig vascsővel, husánggal torolta meg gazdája egy eben, hogy galambokra támadt.

N.N.M.

Jánoshalmán csapóvas csapdát tett ki egy lakatlan ház udvarára valaki. A Vadász utcai udvarban elhelyezett csapda egy kisméretű keverék kutyát fogott, majd a helyszínre érkezett háztulajdonos kalapáccsal akarta agyonütni az ebet. A bántalmazott kutyát végül egy helyi állatorvos szabadította ki a csapdából, és megfigyelésre a jánoshalmi gyepmesteri telepre szállította.

Kecskemét-Felsőcsalánosban szerda délután intézkedtek közösen a rendőrök a megyei állatvédelmi szolgálattal egy kutyatartónál – tájékoztatott minket Szabó Attila, a Bács-Kiskun Megyei Állatvédelmi őrszolgálat vezetője. A gazda ugyanis vascsővel illetve husánggal verte a kutyáját, mert az galambokat ölt. Szabó Attila szerint a lesoványodott állat azért támadt a madarakra, mert a gazdája éheztette. A kegyetlen állattartót a rendőrök figyelmeztették, hogy a következő esetben szigorúan eljárnak majd ellene.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!