Kék hírek, bulvár

2010.06.26. 10:44

Vádlottak padjára ül a bankrabló anyja is

Üzletfeleinek és szomszédainak is milliókkal tartozott az a kecskeméti férfi, aki tavaly gyakorlatilag havi rendszerességgel rabolta ki a helyi takarékszövetkezeteket.

Hraskó István

Tavaly augusztusban a rendőrök meglepetésszerűen csaptak le a kecskeméti K. Norbertre egy kispesti lakásban. A rendőrök gyanúja szerint a 38 éves férfi volt az a fegyveres-maszkos rabló, aki 2009 első felében gyakorlatilag "végiglátogatta" a megyeszékhely takarékszövetkezeteit.[caption id="" align="alignleft" width="334"] A Hoffmann János utcai takarékszövetkezetet kétszer is kifosztotta a rabló
[/caption]

A jelenleg is előzetes letartóztatásban lévő K. Norbert öt bűncselekményt ismert el. Vallomása szerint ő követte el a Jókai utcában található Tiszakécskei Fókusz Takarékszövetkezet elleni rablást februárban illetve a Szarvas és Vidéke Takarékszövetkezet Hoffmann János utcai kirendeltsége elleni rablást áprilisban, ahova aztán júliusban visszalátogatott. Ezenkívül elismerte, hogy szintén ő tett kísérletet még májusban a Kiskunfélegyházi Takarékszövetkezet Bocskai utcai fiókjának kirablására is. Gázpisztolyával fenyegetőzve júniusban megpróbált pénzt elvinni a Győzelem utcai patikából is, ám ez az akciója is meghiúsult a gyógyszertár alkalmazottainak bátor ellenállásán. A három sikerrel végződő rablással összesen 3 millió 800 ezer forint készpénzt zsákmányolt, ami máig nem került elő.

K. Norbert ügyében nemrég emelt vádat a Kecskeméti Városi Ügyészség. A vádiratból kiderül: a külföldről behozott parfümök itthoni értékesítésével foglalkozó vádlott 2008-2009-re hatalmas adósságokba keveredett, ám a jólét látszatát igyekezett fenntartani. Ebben a helyzetben döntött úgy K. Norbert, hogy takarékszövetkezetek rablásával szerez pénzt és amikor már forrónak érezte Kecskeméten a talajt Pestre, a XIX. kerületbe költözött.

K. Norbertet a fegyveres rablások (és azok kísérlete) mellett többrendbeli jelentős kárt okozó, üzletszerűen, folytatólagosan elkövetett csalással is vádolja az ügyészség. Szabadlábon lévő édesanyja is mellette fog ülni a vádlottak padján, ellene szintén csalás és közokirat-hamisítás a vád.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!