Kék hírek, bulvár

2010.06.02. 13:14

Mellékállásban verdákat kötött el az autószerelő

Skodákat és Lada Samarákat lopott el, majd értékesített egyben vagy szétbontva egy huszonéves kecskeméti autószerelő. A hét elkötött kocsiból öt nem került elő. A Kecskeméti Városi Bíróság kedden három év börtönre és 3,5 milliós vagyonelkobzásra ítélte a tolvajt.

Hraskó István

A vád szerint a kecskeméti autószerelő még 2006-ban kezdte meg a helyi kocsitulajdonosok szempontjából kevésbé örvendetes melléktevékenységét. A 28 éves V. Gyula először egy Skoda Fabia-t lopott el, majd szétbontotta, és értékesítette az alkatrészeket.

Ugyanezév szeptemberében ugyancsak egy Skoda Fabiát kötött el az Árpád körútról, majd kaszniját felgyújtotta Kisfáiban. A tolvaj 2008-ban egy Dobó körúti garázst feltörve újra egy Skoda Fabia-val távozott, de meglovasított két Lada Samara-t és egy Volkswagent is.

Aztán – a változatosság kedvéért – egy üzletből 3 és fél millió forint értékben vitt el hegesztőberendezéseket. 2008 karácsony előtt egy társával pedig egy gumiszervíz raktárát pakolták ki. Az egyik lopott Lada Samarára utánfutót akasztva körülbelül másfélszáz téli gumit vittek el, melyeket aztán két, szintén általuk feltört garázsban tároltak. 2009 januárjában még egy akciót lebonyolítottak: egy városföldi cég telephelyéről – miután a terepet alaposan feltérképezték és a sorompót lefeszítették – nagy mennyiségben loptak el olajipari termékeket, és szállították újra csak a feltört garázsokba. Ezután kapták el őket a rendőrök.

A Kecskeméti Városi Bíróság az elsőrendű vádlott V. Gyulát 16 rendbeli lopásban – köztük 7 autó elkötésében – találta bűnösnek, és 3 év letöltendő börtönbüntetésre ítélte. Az autótolvajt közel 3 és fél milliós vagyonelkobzással is sújtotta dr. Endrényi Mónika bírónő, de a vádlottnak meg kell térítenie a sértetteknek okozott kárt is, ami szintén többmillió forint. A hét autóból egyébként öt nem került elő. V. Gyula részbeni felmentésért, az ügyész súlyosbításért és pénzmellékbüntetés kiszabásáért fellebezett. Az autótolvaj társa – aki "csak" az olaj– és gumilopásban vett részt – 1 év 4 hónap börtönt kapott, ő szintén fellebbezett.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!