Kék hírek, bulvár

2010.04.05. 21:32

A bringás se igyon!

Kevés volt a baleset, de annál több az ittas biciklis - ez lehetne az összegzése az egyébként nyugodt ünnepi hétvégének.

Petőfi Népe

Előre bejelentett, országos közlekedési akciót tartottak a rendőrök az ünnepi hétvégén. A figyelmeztetés ellenére mégis sokan ültek ittasan a volán mögé.

- A kerékpárosokat eddig is ugyanúgy igazoltattuk, mint az autósokat, de ezen a hétvégén különösen odafigyeltünk rájuk, hiszen ők is járművezetők, akik részt vesznek a közlekedésben - indokolta a biciklisek fokozott ellenőrzését Mihályné Bornemisza Eleonóra, a Bács-Kiskun megyei rendőrség sajtóügyeletese. - Összességében mind bűnügyi, mind közlekedési szempontból nyugodt volt az ünnepi hétvége.

A három napos, fokozott közúti ellenőrzésnek csak ma lesznek pontos adatai, de előzetes számokat már megtudhattunk a szóvivőtől:

- Szombaton négy közlekedési baleset történt a megye útjain. Kollégáim 137 járművezetőt ellenőrzitek, közülük 12-en ittasak voltak. Vasárnap nem történt baleset. Az utak mellett 182 ellenőrzést hajtottak végre a rendőrök és 20 sofőrnél állapították meg az ittas vezetést. Közülük 5 autós és 15 kerékpáros volt. Hétfőn délig egy baleset történt, 123 járművezetőt igazoltattunk és 5 ittas sofőrre akadtunk - részletezte a szóvivő.

Kovács Jácint a Kunság Sofőrszolgálat diszpécsere elmondta, hogy hétfőn a szokásosnál többen vették igénybe a szolgáltatásaikat. - Akár a rendőri ellenőrzés, akár a felelősségteljesebb közlekedés az oka, mindenképpen jól döntenek azok, akik nem vezetnek ittasan. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!