Kék hírek, bulvár

2010.01.05. 17:47

Rálőttek a polgármester házára

Hétfőn este fél 11-kor lövés érte Horváth Roland érsekhalmi polgármester házát. A lövedék a ház oldalsó ajtajának ablakát betörve hatolt be az étkezőbe, személyi sérülés nem történt. A szakértői vélemény szerint vétlen lövésről lehet szó. A Bajai Rendőrkapitányság nagy erőkkel vizsgálja az ügy körülményeit.

H. I.

Hétfőn este lövés ért egy érsekhalmi lakóházat. Mint azt Mihályné Bornemisza Eleonóra, a megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivője kérdésünkre megerősítette: a ház a helyi polgármesteré.

- A helyszíni szemle során kiderült, hogy a lövedék a ház oldalsó ajtaján keresztül hatolt be az előtérbe. Személyi sérülés nem történt. A fegyverszakértő elsődleges véleménye szerint feltételezhetően kisgolyós lőfegyverből származó lövedék találta el a házat. Ugyancsak szakértői vélemény szerint vétlen lövésről lehet szó - tudtuk meg Putnik Zoltántól, a Bajai Rendőrkapitányság sajtóreferensétől. Hozzátette: nagy erőkkel vizsgálják az ügy körülményeit, jelenleg is folyik az adatgyűjtés és a tanúk meghallgatása.

- Már aludtunk, mikor egy csapódást hallottam az ebédlő felől. Négyen voltunk otthon, feleségemmel, kislányommal és anyósommal. Szerencsére senkinek sem esett baja, de természetesen nagyon megijedtünk. Nem túl kellemes dolog egy lövésre ébredni az éjszaka közepén - mondta el a Baon.hu kérdésére Horváth Roland.

A polgármester az étkezőbe kisietve meglátta az ajtó kitört ablakát, és ekkor már tudta, hogy lövés érte házát. Azonnal hívta a rendőrséget, akik még az éjszaka megkezdték a helyszínelést. A polgármester az esetet megelőzően nem látott semmi gyanúsat az utcában.

- Nagyon remélem, hogy nem egy szándékos, hanem valóban csak egy vétlen lövésről van szó, ahogy a rendőrség is tájékoztatott minket. Bízom abban, hogy nem személyemnek szól ez a lövés, és nincs mögötte politikai indíttatás sem - tette hozzá a polgármester. Aki egyébként egy ismerősétől azt hallotta, hogy két lövés is dördült, de ők csak egynek a nyomait fedezték fel a lakásban.

A szocialista polgármester háza egyébként a falu közepén helyezkedik el, ahogy mondja: "igencsak messze van mindenféle vadászatra alkalmas területtől". 

választást azért tartották, mert 2007 októberében feloszlatta magát a helyi képviselő-testület. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!