Kék hírek, bulvár

2010.01.13. 13:50

Nyolc tonna veszélyes hulladékot tárolt

Több mint 8 tonna veszélyes és 87 tonna nem veszélyes hulladékot tárolt engedély nélkül telephelyén egy kecskeméti cég. A városi ügyészség a napokban vádat emelt a társaság ügyvezetője ellen.

Hraskó István

A vádirat szerint a cég már 2004-től engedély nélkül végezte a hulladékkezelési tevékenységet, melynek során veszélyes és nem veszélyes hulladékot egyaránt felvásárolt.

Az Alsó-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség 2008-ban ellenőrzést tartott a kft. telephelyén, melynek során összesen több mint nyolc tonna veszélyes hulladékot – motor-és kenőolajat, csomagolóanyagot, gépjármű-alkatrészt, elektromos berendezéseket – illetve 87 tonna, szintén engedély nélkül gyűjtött nem veszélyes hulladékot találtak.

A társaság egyébként a felügyelőségtől tavaly már engedélyt kapott a nem veszélyes hulladékok begyűjtésére. A cég vezetője ellen a Kecskeméti Városi Ügyészség folytatólagosan, veszélyes hulladékra elkövetett hulladékgazdálkodás rendjének megsértése miatt emelt vádat, az ügyet a városi bíróság tárgyalja majd.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!