Kék hírek, bulvár

2009.12.16. 11:51

Viperával verte az öreget

Pisztollyal, viperával támadt egy román férfi egy 69 éves lajosmizsei férfira. A rablót a szomszéd segítségével fogták el a rendőrök.

baon.hu

Lajosmizsén, a benei részen egy tanyába tört be egy 27 éves román férfi kedden este 9 óra körül - tájékoztatta a Baont Nyíkos Tamás a Bács-Kiskun megyei rendőrség szóvivője szerdán délelőtt.

A támadó egy gáz-riasztó pisztollyal fenyegette meg a tanyán egyedül élő 69 éves férfit. Azt a fegyvert ugyan nem használta, de egy viperának nevezett vasbottal többször megütötte a koros embert. A fejére és a hátára is mért ütéseket és a szerencsétlen ember értékeit követelte.

Ám a megtámadott férfi ellenállt, segítségért kiabált. A kiáltásait meghallotta a szomszédja, aki feleségét arra kérte, hívja telefonon a rendőrséget és az idős segítségére sietett. A szomszéd érkezésekor a támadó az idős férfi nyakában lévő arany nyakláncot, medállal együtt
letépte, majd azzal elmenekült.

Ekkor már úton voltak a járőrök, akik a tanya közelében elfogták a gyanúsítottat; jelenleg őrizetben van, kihallgatása tart. A megtámadott idős férfi kórházba került, kivizsgálás és sérüléseinek ellátása okán - tudtuk meg a sajtószóvivőtől.

Nyíkos Tamás kiemelte: a rendőrség az elmúlt időszakban kéréssel fordult a tanyán lakók fele, azzal, hogy figyeljenek egymásra, az egyedül élőkre és azonnal értesítsék a folyamatosan járőröző rendőreinket baj esetén.
- Talán ennek is köszönhető a szomszéd gyors segítsége és a járőr kiérkezése. Felhívásunkat, kérésünket már nem tettük hiába - mondta a szóvivő.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!