Kék hírek, bulvár

2009.11.09. 08:57

Vadászfegyvert zsákmányolt a tolvaj

Egy negyedmillió forint értékű fegyverért törtek be egy kecskeméti lakásba a hétvégén.

baon.hu

Kecskeméten vasárnapra virradó éjjel ismeretlen tettes bejutott egy lakásba, majd a hálószobában lévő fegyvertároló szekrényből ellopott
egy Tikka M695 típusú, 30-06 spring kaliberű, golyós vadászfegyvert. A fegyver megközelítőleg 250.000 forintot ér – tudtuk meg Mihályné Bornemisza Eleonórától, a megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivőjétől.
 
Baján is ugyanebben az időben törtek be egy házba, ahonnan egymillió forint készpénzt zsákmányoltak.
 
Korábban elrendelt nyomozás kapcsán, rablás bűntett elkövetése miatt őrizetbe vettek a rendőrök egy 23 éves kiskőrösi férfit. A férfi megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy pénteken este egy kiskőrösi tanyából kirángatta az ott élő 41 éves nőt, és erőszakkal elvette a zsebében lévő 25.000 forintnyi készpénzt.
 
Kiskőrösön súlyos testi sértés bűntett elkövetése miatt vettek őrizetbe egy 19 és egy 18 éves csengődi férfit, akik megalapozottan gyanúsíthatóak azzal, hogy szombaton éjfél körül verekedést kezdeményeztek. Akasztó és Csengőd között, az 5306-os úton megálltak kocsijukkal két bicikliző akasztói férfi mellett, és korábbi szóváltásuk miatt bántalmazták őket.  A verekedés következtében az egyik férfi 8 napon túl gyógyuló súlyos, míg a másik férfi 8 napon belül gyógyuló könnyű sérüléseket szenvedett.

Határrendészeti események
 
Két koszovói állampolgár követett el tiltott határátlépést a hétvégén. Jogszerű magyarországi tartózkodásukat igazolni nem tudták, így átadták őket a szerb hatóságnak.

Megyénk határátkelőhelyein vasárnap három szerb és öt horvát állampolgár ellenőrzésekor derült ki, hogy ellenük Németország beutazási és tartózkodási tilalmat rendelt el, vagy a megengedettnél tovább tartózkodtak az unió területén.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!