Kék hírek, bulvár

2009.11.10. 14:56

Esernyővel álcázták magukat a dunavecsei ATM-támadók

Bár a tolvajok lefújták a biztonsági kamerát, így is maradtak értékelhető felvételek az elkövetőkről.

H.I.

Mint arról beszámoltunk, múlt héten akciófilmbe illő pénzautomata-lopás történt Dunavecsén. Az elkövetőknek sikerült kiszakítani a Fő utcai OTP bank előterében lévő ATM-et, amit azonban menekülés közben elhagytak.  Szögeket szórtak ki az őket üldőző rendőrök autója elé, amely így defektet kapott. Azonban a bűnözők teherautója is használhatatlanná vált, ugyanis a drótkötél feltekeredett a hátsó tengelyre, és kiszakította azt. Mint kiderült, a tolvajok ezután felgyújtották a Nissan Navara-t, és gyalogosan menekültek.

A bank biztonsági kamerájának felvételeit a napokban kielemezték a rendőrök. Ezek alapján kijelenthető: az elkövetők alaposan megtervezték akciójukat.

– Ketten esernyővel a kezükben léptek be a bank előterébe, így álcázva magukat. A felvételen csak a lábukat lehet látni, illetve azt, amint egy kéz kinyúlik az esernyő alól, és lefújja a kamerát  – mondta el Mihályné Bornemisza Eleonóra, a megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

A bűnözők számításába azonban hiba csúszott, mert a kamera ennek ellenére is tudott értékelhető információval szolgálni a rendőröknek. Az bizonyos, hogy az automata körül ketten tevékenykedtek körülbelül egy percig, miközben harmadik társuk a terepjáróban várakozott. Ezután következett az őrületes hajsza a tolvajok után. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!