Kék hírek, bulvár

2009.05.14. 12:53

Negyven pályakezdő rendőr érkezik Bács-Kiskun megyében

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság állománya az idei évben negyven, Rendészeti Szakközépiskolát végzett, fiatal pályakezdő rendőrrel gyarapszik az elkövetkező napokban.

baon.hu

A 2008/2009. tanévet sikeresen befejező fiatal rendőrök közül a Szegedi Rendészeti Szakközépiskolából harminchárom, az Adyligeti Rendészeti Szakközépiskolából hat, míg a Miskolci Rendészeti Szakközépiskolából egy fő érkezik a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság rendőri állományába.

A fiatal rendőröket május 16-án nevezik ki, majd május 18-tól egy héten át Kecskeméten és Kiskunhalason egy gyakorlati ismeretekre épülő felkészülésen vesznek részt. Itt az iskolában tanultakat helyezik át a mindennapi gyakorlatra a főkapitányság szakirányú vezetőinek segítségével. A felkészülés egy írásbeli vizsgával fog zárulni.

A fiatal rendőrök ezt követően megkezdik szolgálataikat, 12 fő a Kecskeméti Rendőrkapitányságon, 1 fő Kiskunfélegyházán, 2 fő Kalocsán, 3 fő Kiskunhalason, 3 fő Kunszentmiklóson, 1 fő Baján teljesít szolgálatot. A Bácsalmási Határrendészeti Kirendeltség állománya 4 fővel, Kelebia 10 fővel, Hercegszántói kirendeltség pedig 4 fővel fog erősödni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!