Kék hírek, bulvár

2009.05.27. 20:07

Kezdődhet a nyomozás Pintér cége ügyében

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei rendőrség nyomoz Pintér Sándor cége ügyében. Hónapokig nem indulhatott el az eljárás, a megyei rendőrségek ugyanis sorra elfogultságot jelentettek be.

Petőfi Népe

A volt országos rendőrfőkapitány és belügyminiszter érdekeltségébe tartozó céget egy kecskeméti vállalkozó jelentette fel. Bács-Kiskun és Csongrád megye elutasítása után Szabolcs-Szatmár-Bereg megye hajlandó a Pintér Sándor érdekeltségébe tartozó cég után nyomozni. A Szabolcs megyei rendőr-főkapitányság szóvivője, Fülöp Gergely azt mondta: a kapitányágon senki nem jelentett be elfogultságot.

A Bács-Kiskun, illetve a Csongrád megyei főkapitányság elfogultság miatt nem kívánt sikkasztás gyanúja miatt az említett cég után nyomozni. A Csongrád megyei főkapitány arra hivatkozott, hogy Pintér Sándor országos rendőrfőkapitányként korábban a főnöke volt. Mivel ezzel az indokkal elvileg bármelyik rendőri vezető passzolhatta volna az ügyet, az ügyészségi nyomozás is felvetődött. Az ügyészség viszont azzal érvelt: nincs elég embere, hogy maga kezdjen nyomozni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!