Kék hírek, bulvár

2009.04.19. 17:38

Baromfikat marcangoltak szét a kóbor ebek

Címkék#Kiskunhalas

Kóbor kutyák marcangolták szét egy halasi gazda baromfiait egy alsótelepi tanyán. Több mint százezer forint a kár, a férfi a mezőőröktől kért segítséget, de nekik is meg van kötve a kezük – mondja Korda Tibor a szolgálat vezetője, aki elmondta a gazdátlan ebek évente sok százezer forintos kárt okoznak a helyi gazdálkodóknak.

Pozsgai Ákos

Véres tetemek lepték a halas melletti tanya udvarát. Tyúkokat, kakasokat, de még a díszbaromfikat is leölték a kutyák. A szárnyasok véres maradványainak nyomai még most is látszanak a történtek után. A gazda elmondása szerint pár nappal korábban a birkái közül is néhányat halálra marcangoltak a kóbor ebek. A halas környéki tanyák tulajdonosai kiszolgáltatva érzik magukat, a törvény ugyanis szigorúan rendelkezik a vadon élő állatok kilövéséről. Ezért a mezőőrök sem tudnak túl sokat tenni, azt tanácsolják a gazdáknak, hogy erősítsék meg kerítéseiket, hogy a szabadon mászkáló ebek ne tudjanak bejutni a portájukra. A kiskunhalasi tanyavilágban csak az elmúlt évben több tucat hasonló eset történt, a gazdák kára több százezer forintra tehető.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!