Kék hírek, bulvár

2009.04.02. 15:01

Ablakmosóból készült a kisüsti

Ismét Bács-Kiskun megyei szeszhamisítás ügyében nyújtottak be vádat, mely szerint szélvédőmosóból tengernyi mennyiségű szeszesitalt gyártottak.

Noszlopy

Közel 1,2 milliárd forintos adócsalás, 565 ezer liternyi szélvédőmosó, 47 vádlott, akik között 13 bűnszervezetben követte el a bűncselekményt – ezek a sarokszámai a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség most elkészült és a megyei bíróságra benyújtott vádiratának.

A szeszhamisításról az első hírek még 2007 nyarán íródtak, amikor a Vám- és Pénzügyőrség kommandósai több személyt fogtak el Bács-Kiskun megyében, majd előzetes letartóztatásba helyezték őket. A most elkészült vád szerint azonban nem Bács-Kiskun megyéből irányították a szeszgyártást. Egy Nógrád megyei szélvédőmosó folyadék gyártó cég négy vezetője készített, illetve forgalmazott olyan ablakmosó folyadékot, amit egyszerű módszerrel lehetett visszaalakítani alkohol alapú termékké. A szélvédőmosót egyébként is árusító üzletek kapták meg a folyadékot, majd a náluk vagy illegális szeszüzemekben alkohollá alakított, aromával ízesített terméket tovább értékesítették.

Bács-Kiskun megyéből főként a Soltvadkert-Kiskőrös-Kecel aranyháromszögből, valamint Tabdiból, Bajáról, Jánoshalmáról, Tompáról, Kiskunhalasról, Bócsáról, Dunaszentbenedekről, Csengődről, Kalocsáról, Izsákról kerültek ki a bíróságra most benyújtott vádirat szereplői. Valamint van még szabolcsi, Hajdú-Bihar-, Csongrád-, Jász-Nagykun-Szolnok-, és Somogy megyei, illetve budapesti vádlott is. Valamennyien szabadlábon várják a büntetőper kezdetét.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!