Kék hírek, bulvár

2009.02.27. 19:18

Három plébániát kiraboltak Bács-Kiskunban

Három plébániát raboltak ki egymást követő napokon Bács-Kiskun megyében - közölte a rendőrség pénteken. A kár meghaladja a másfél millió forintot.

mti

Kiskunfélegyházán a harangozó vette észre, hogy illetéktelenek jártak a plébánián, ahonnan digitális fényképezőgép, laptop, GPS és projektor tűnt el több mint hétszázezer forint értékben. A betörők egy táskában az atya misézőkészletét is magukkal vitték, ami később az ötös főút mentén eldobva megkerült - mondta a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, Mihályné Bornemisza Eleonóra.
   
Másnap a Kecskemét-Hetényegyháza főutcáján álló plébániára törtek be, a rabló egy negyedmillió forint értékű laptoppal távozott. A harmadik napon Kerekegyházán mise közben fosztották ki a paplakot. Innen 640 ezer forintnyi készpénzt, GPS-t és projektort vittek el.

A szóvivő szerint a rablások sorrendisége és az elkövetés körülményeinek hasonlósága arra utal, hogy összefüggés lehet a történtek között. Sajtóinformációk szerint az utóbbi időben a közeli Pest megyei településeken is előfordult több hasonló betörés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!