Kék hírek, bulvár

2009.01.31. 09:14

Túl izgalmas péntek - lopások történtek megyeszerte

Lopások és tiltott határátlépések tették mozgalmassá a rendőrség munkatársainak a hét utolsó munkanapját.

Baon.hu

JAKABSZÁLLÁS Pénteken hajnalban valaki egy jakabszállási ház nyári konyhájában besettenkedett, kutatni kezdett és ellopott egy olasz gyártmányú robogót, és 1500 forint készpénzt. A bűncselekménnyel okozott kár összesen 305 ezer forint. A lopás elkövetésével megalapozottan gyanúsítható egy 36 éves román állampolgár, akit a rendőrök szinte azonnal elfogtak. Sőt, már a kihallgatása is megtörtént.
 

KECSKEMÉT Pénteken délután Kecskeméten, a Csáktornyai utcában álló Volkswagen Passat hátsó ablakát valaki betörte és ellopott a járműből egy laptopot, két winchestert és adat CD-ket összesen
300 ezer forint értékben.  
 
BAJA A Bajai Rendőrkapitányság keresi azt az ismeretlen tettest, aki pénteken délelőtt egy sükösdi lakóházból plazma TV-t és arany ékszereket vitt el összesen 250 ezer forint értékben.  
 
KELEBIA Pénteken hajnalban tiltott határátlépést követett el egy 42 éves szerb állampolgár, Kelebiánál. Igazoltatása során átadott egy bolgár igazolványt, azonban ruházatának és a csomagjának az átvizsgálása során találtak nála egy szerb személyi igazolvány is, ami más adatokkal volt kitöltve. Közokirat hamisítás gyanúja miatt eljárás indult ellene.

 
TOMPA Csütörtökön éjszaka egy 28 éves magyar férfi jelentkezett belépésre, gyalogosan, a tompai határátkelőnél. Ellenőrzése során kiderült, hogy elfogatóparancsot adott ki ellene a rendőrség sikkasztás miatt, ezért aztán az útja nem az ország szívébe, hanem a kiskunhalasi rendőrkapitányságra vezetett.


Megyénk határátkelőhelyein pénteken négy szerb, két horvát, és egy bosnyák állampolgár ellenőrzése során állapította meg az útlevélkezelő, hogy velük szemben beutazási és tartózkodási tilalmat rendeltek el, vagy nem rendelkeztek a beutazáshoz szükséges érvényes vízummal. Közülük egy ember az Európai Unió tagállamainak területén hat hónapon belül már három hónapot tartózkodott. Továbbá két koszovói állampolgár és a velük
együtt tartózkodó négy gyermekük igazoltatása során kiderült, hogy tiltott határátlépést követtek el.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!