Kék hírek, bulvár

2009.01.12. 13:27

Tetten ért köztisztviselő - vajon előzetesbe helyezik?

Továbbra is őrizetben van a kecskeméti építéshatósági osztálynak az az ügyintézője, akit vesztegetéssel gyanúsítanak.

T. V.

G. Józsefet szombaton érte tetten a rendőrség, amikor az egyik presszó előtt pénzt vett át egy ügyféltől.
Nyíkos Tamás rendőrségi szóvivő a Baon.hu-nak elmondta: mivel az őrizetbe vétel legfeljebb 72 óráig tarthat, ezért a nyomozóhatóság javaslatot tette arra, hogy a hivatalnokot kedden előzetes letartóztatásba helyezzék. Egyelőre várják a nyomozóbíró döntését.

Mint ismeretes: a rendőrségnek korábban a polgármesteri hivatal vezetése jelezte, hogy felmerült a vesztegetés gyanúja. Az adatok alapján érték tetten szombaton a hivatalnokot.

Metzinger Éva jegyző lapunknak elmondta: egy ügyben kaptak konkrét jelzést, és ennek alapján értesítették a rendőrséget. A hivatal vezetésének ugyanis kötelessége ezt megtenni még akkor is, ha csak a leghalványabb gyanú merülne fel. A jegyző azonban további részleteket nem árult el, mint mondta, neki is tiszteletben kell tartania a nyomozás érdekeit.

Úgy tudjuk egyébként, hogy az érintett ügyintéző ötven éves, tíz éve dolgozik a hivatalban, köztisztviselői besorolása szerint jelenleg vezető-főtanácsos.

Címkék#Kecskemét

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!