Kék hírek, bulvár

2009.01.19. 12:21

Szabadlábon a megvesztegetett hivatalnok

Címkék#Kecskemét

Szabadlábra helyezte a Bács-Kiskun Megyei Bíróság azt a kecskeméti hivatalnokot, akit – mint korábban hírt adtunk róla – tetten ért a rendőrség, hogy pénzt fogadott el az egyik ügyfelétől.

Noszlopy

Vesztegetés gyanújával vették őrizetbe, majd előzetes letartóztatásba került G. József, a kecskeméti városháza építéshatóságának ügyintézője. A Kecskeméti Városi Bíróság első fokon azzal az indokkal tartóztatta le egy hónapra, hogy szabadlábon hagyása esetén meghiúsítaná, illetve akadályozná az eljárást. Az 50 ezer forint elfogadásán rajtakapott tisztviselő azonban az előzetes letartóztatás 30 napját sem töltötte a rács mögött. A gyanúsított és védője is fellebbezett a múlt hét elején hozott döntés ellen, és másodfokon a Bács-Kiskun Megyei Bíróság nekik adott igazat. A megyei bíróságon arra a következtetésre jutottak, hogy az ügy jelenlegi szakaszában a rendőrség már minden olyan nyomozati cselekményt megtett, amivel a vesztegetés gyanúja a későbbiekben igazolható. A bíróság úgy látja, hogy – ha elméletig fenn is állna az eljárás meghiúsításának veszélye a gyanúsított részéről – azt gyakorlatilag már nem tudná megtenni. A vesztegetés gyanúját ugyanakkor továbbra is alaposnak látják.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!