Kék hírek, bulvár

2009.01.03. 09:11

Sokan fennakadtak - és sokan járnak még szabadlábon

Négy betolakodó grúz, egy lakiteleki tolvaj és két szerb határsértő akadt fent a hatóság hálójában a elmúlt 24 órában. Az érsekhalmi erdészház kirámolóit viszont még keresi a rendőrség.

Baon.hu

Betörők jártak az érsekhalmi erdészházban december 30. és a január 2. között. A mozdítható értékeket és a készpénz azonnal felmarkolták és magukkal vitték. Így szegényebb lett az erdészközösség egy laptoppal, egy DVD lejátszóval, 50 Euróval, 150 Kunával, 2 ezer forinttal és két STIHL aljnövényzet nyíróval. A bűncselekménnyel okozott kár összesen úgy 370 ezer forint.

Őrizetbe vett a rendőrség egy 19 éves lakiteleki férfit, aki ellen a Kecskeméti Városi Bíróság elfogatóparancsot bocsátott ki lopás vétség alapos gyanúja miatt.

Pénteken hajnalban Tompán egy járőr igazoltott négy grúz állampolgárt. A papírok ellenőrzésekor gyorsan kiderült, hogy nincs is mit ellenőrizni, mert úti okmányokkal nem rendelkeznek a grúzok és magyarországi jogszerű tartózkodásukat igazolni nem tudják. Tiltott határátlépés miatt előállították őket, a határsértők azonban menekült kérelmet nyújtott be, így a Békéscsabai Befogadó Állomásra kerülnek.

Tompa Közúti Határátkelőhelyen pénteken két szerb állampolgár ellenőrzése során állapította meg az útlevélkezelő, hogy velük szemben Svájc és Ausztria beutazási és tartózkodási tilalmat rendelt el.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!