Kék hírek, bulvár

2009.01.11. 10:58

Sok a határsértő a tompai határnál

Tompa határátkelőhelyen 8 fő került visszairányításra szombaton Szerbia területére - tudtuk meg a rendőrség beszámolójából.

Baon.hu

Kiskunmajsa lakott területén kívül egy 44 éves csólyospálosi lakos tegnap (szombat) 20:50-kor Lada személygépkocsijával ittas állapotban egy egyenes útszakaszon áttért a menetiárny szerinti bal oldalra és összeütközött a szemből érkező Opel személygépkocsival, melynek vezetője és utasa megsérült. A Lada vezetője kisebb sérüléseket szenvedett. A járművekben együttesen 170 ezer forint becsült kár keletkezett.  

Kecskemét, Árok utcában tegnap (szombat) délelőtt ismeretlen tettes egy lakásba behatolt és ellopott egy videokamerát és különböző arany ékszereket. A lopással okozott kár 270 ezer forint.
 
Ágasegyházán tegnap (szombat) délután ismeretlen tettes a fürdőszoba ablak rácsának lefeszítésével és az ablaküveg betörésével hatolt be egy lakásba és ellopott egy házimozi rendszert, egy laptopot és egy asztali számítógépet. A lopással okozott kár 340 ezer forint.
 
Szeremlén január 6. és 9. között ismeretlen tettes ajtóbefeszítés módszerével egy hétvégi házba behatolt és aggregátort, vízszivattyút, vaskandallót, étkészletet lopott el. A kár 350 ezer forint.

Fülöpszálláson tegnap este ismeretlen tettes egy házba ablakbetörés módszerével behatolt és eltulajdonított 300 ezer forint készpénzt.

Egy 92 éves kiskunmajsai hölgy bejelentése alapján ismeretlen tettesek (feltehetően két fő), tegnap 18:00 körül bementek a házába. Amíg az egyik elkövető az egyedül élő idős sértettel beszélgetett, addig társa a konyhában ellopott 1,5 millió forint készpénzt a fiókból.
 
Határrendészeti híreink:
 
Hercegszántón pénteken 09.30-kor egy 17 éves osztrák nőt és gyermekét, valamint egy 23 éves szerb férfit igazoltatták a járőrök. A nő és gyermeke érvényes okmánnyal rendelkezett, a férfi viszont nem tudta magát igazolni, ezért előállításra került a Kirendeltségre. Meghallgatása során a szerb férfi egy osztrák személy adatait diktálta be, de a gyermek ruházatából előkerült a férfi szerb, érvényes úti okmánya. A személyek meghallgatásán kiderült, hogy 9 óra körül lépték át illegálisan az államhatárt. Az osztrák állampolgárságú nőt embercsempészés és határsértés gyanúja miatt feljelentették. A szerb férfival szemben  közokirat-hamisítás megalapozott gyanúja, valamint tiltott határátlépés elkövetése miatt szabálysértési feljelentést tett a kirendeltség. A személyt a szerb hatóságoknak átadták.
 
Tompán pénteken 18 órakor tiltott határátlépést követett el egy 20 és egy 23 éves koszóvói állampolgár. A személyek átadásra kerültek a BKMRFK Kiskunhalasi Őrzött Szállás képviselőjének további ügyintézés céljából.

Tompa közúti határátkelőhelyén szombaton 10 órakor egy 48 éves szerb férfi ellenőrzésekor kiderült, hogy vele szemben Svájc beutazási és tartózkodási tilalmat rendelt el. A személy rendelkezett Ausztria által kiállított, visszavonásig érvényes tartózkodási engedéllyel, ezért kiléptetésre került Szerbia területére.
 
Tompa közúti határátkelőhelyén szombaton dél körül egy 47 szerb férfi ellenőrzése során kiderült, hogy Franciaország beutazási és tartózkodási tilalmat rendelt el ellene. A személyt visszairányították Szerbia területére.
 
Tompa határátkelőhelyén szombaton 15.15-kor egy 32 szerb férfi ellenőrzése során kiderült, hogy Svájc beutazási és tartózkodási tilalmat rendelt el ellene, ezért a schengeni tagállam területére nem léphet be. Végül beléptették Magyarország területére, mivel rendelkezett Svéd tartartózkodási engedéllyel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!