Kék hírek, bulvár

2009.01.06. 14:39

Nem ölte meg, „csak” agyonverte élettársát?

Új eljárást rendelt el a Szegedi Ítélőtábla abban a büntetőügyben, amelyben 15 évi fegyházbüntetésre ítéltek korábban Kecskeméten egy hajléktalant.

Noszlopy

Mint megírtuk: 2007. július 13-án a vádlott és az élettársa – a későbbi sértett - napközben együtt italoztak és csavarogtak Kecskemét belvárosában. Estefelé tértek „haza” a Máriavárosi vasútállomáson álló vagonba, ahol összeszólalkoztak.

Az asszony a férfit arcon ütötte, aki ököllel viszonozta az ütést. Közben fojtogatta, majd a kezébe került egy konyhakés és két étkezési villa, melyekkel ugyancsak sebeket ejtett az asszony testén. Az orvos-szakértők szerint az órákig tartó bántalmazás a nőnek részben iszonyatos gyötrelmet okozott, másrészt a hálához vezetett. Noha egy esetleges, időben történő orvosi beavatkozással még megmenthető lett volna.

A vádlott a bűncselekmény elkövetését az eljárás során mindvégig tagadta, és az októberben Kecskeméten meghozott ítéletet ellen felmentésért fellebbezett. Állítása szerint nem ölte meg a nőt, és nem követte el a különös kegyetlenséggel elkövetett emberölést. „Csupán” megverte a vagonban az asszonyt, azaz testi sértés miatt lehetne felelősségre vonni. Az ítélet ellen a megyei főügyészség is fellebbezetett: ők a büntetés súlyosbítását, életfogytig tartó szabadságvesztés kiszabását kérték.

Az ügyben másodfokon ítélkező Szegedi Táblabíróság ma (kedden) új eljárásra kötelezte a Bács-Kiskun Megyei Bíróságot, ezért újra kell majd tárgyalni a büntetőpert Kecskeméten.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!