Kék hírek, bulvár

2009.01.27. 07:41

Lepedőre lógatták fel cellatársukat

Emberölés kísérletével, szemérem elleni erőszakkal, kényszerítéssel és könnyű testi sértéssel is vádol az ügyészség két 18 éves férfit, akik a kecskeméti Mátyás utcai börtönben kényszerítették orális közösülésre a cellatársasukat.

N. N. M.

A bűncselekményről korábban már rendőrségi információk alapján hírt adtunk. Mint akkor beszámoltunk róla, a Bács-Kiskun Megyei Büntetés Végrehajtási Intézet 50-es zárkájában, 2007. októberében folyamatosan verte egyik cellatársát a cibakházi Ó. J. és a kecskeméti B. L. Így kényszerítették arra, hogy helyettük kitakarítson, felmossa a cellát és beágyazzon. Majd a villanyoltást követően elérték, hogy orálisan kielégítse őket, majd közösültek a férfival.

A vádlottaknál jóval gyengébb fizikumú, végsőkig elkeseredett sértett eleinte nem mert szólni a börtönőröknek. Majd megpróbálta ugyan, de ezt ismét csak veréssel akadályozták meg a vádlottak. Végül 2007. október 9-én újra megverték, este pedig egyikük egy csíkokra vágott lepedővel felakasztotta. A férfi életét végül negyedik cellatársuk mentette meg, az orvos-szakértő szerint azonban csak a véletlenen múlott, hogy életben maradt. Az egyik vádlottat ezután a tököli börtönbe helyezték át, a másik pedig a kecskeméti intézetben maradt. Az ügyészség által most benyújtott vádat a Bács-Kiskun Megyei Bíróság kapta meg, ahol várhatóan fél éven belül megkezdődik a büntetőper.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!