Kék hírek, bulvár

2009.01.28. 11:37

Kitalálta a vad rablómesét a gimnazista

Címkék#Bűnügyek

Senki sem támadt rá arra a kalocsai gimnazistára, akinek szombati bejelentése alapján csoportos rablás miatt indítottak eljárást a rendőrök.

K. T.

A fiatal csak magára akarta irányítani a figyelmet, azzal azonban nem számolt, hogy ez a bűncselekmény az egyik legsúlyosabb azok közül, amelyekben a helyi rendőrök illetékesek - tájékoztatta lapunkat Répási Tamásné, a kapitányság szóvivője. Kérdésünkre elmondta: később döntenek arról, hogy ellene indul-e eljárás.

Mint beszámoltunk róla: a rendőrök szemtanúk jelentkezését várták, akik információval rendelkeztek a Petőfi utcában történt rablásról. A fiatalember azon az estén előadta: három fekete ruhás, bakancsos férfi ok nélkül támadt rá, erőszakkal elvették telefonját, ellenőrzőjét és 400 forintját. Ezt követően a rendőrök szórakozóhelyeken is kerestek szemtanúkat, gyanúsítottakat. Mint a szóvivő kiemelte: a kihallgatott tanúk viselkedése és magatartása példaértékű volt. Ezek után ismét elővették a fiatalembert, mert valószínűnek tűnt, hogy nem mondott igazat. Ekkor beismerte: semmi sem igaz a rablómeséből, ő rejtette el értékeit.

Az első „vallomás”

A 15 éves gimnazista bejelentette, hogy szombaton este három ismeretlen támadt rá a Petőfi utcában. Megpróbált kitérni a csapat útjából, ám utána futottak. Egy hegyes tárgyat szorítottak nyakához, majd elvették telefonját, iskolai ellenőrzőjét és 400 forintját. Az elkövetők a Szent Imre utcán át, a Hunyadi utca felé távoztak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!