Kék hírek, bulvár

2009.01.30. 19:54

Igazolni, vagy fizetni kell

Vasárnaptól bajba kerülhetnek azok az autósok, akik a közúti ellenőrzés során nem tudják hitelt érdemlően igazolni kötelező biztosításuk érvényességét.

M. A.

– Kifejezetten a kötelező biztosítások ellenőrzésére irányuló kampányt nem tervezünk a következő napokban, de mint ahogyan eddig is, a közúti ellenőrzések során kérni fogják a kollégáim a biztosítási kötvényeket, és a díjfizetést igazoló csekket - tájékoztatta lapunkat Nyíkos Tamás, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. – Ellenőrzéskor hitelesen kell igazolni a díjfizetés jogfolytonosságát. Igazolólap hiányában a kollégáim nem tudják elfogadni a díjfizetési halasztásra való hivatkozást.
Az érvényben lévő szabályok szerint az autósnál ott kell hogy legyen a biztosítási kötvény, vagy a biztosító által kiállított igazolólap. A díjfizetés érvényességét és folytonosságát pedig az aktuális időszakra érvényes csekk vagy bizonylat felmutatásával tudja igazolni a sofőr. A biztosítási ajánlat, vagy ígérvény tehát nem elég. Ha a kötelezőre vonatkozó papírok hiányosak, feljelentés lehet belőle. A szabálysértési bírság ez esetben pedig elérheti a 100 ezer forintot is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!