Kék hírek, bulvár

2009.01.23. 16:09

Hamis étkezési utalványok: egyre többet találnak az üzletekben

Címkék#Bűnügyek

A jelek szerint folyamatossá válik Bács-Kiskunban a hamis étkezési utalványok forgalomba hozásának kísérlete.

Noszlopy

Ezúttal Kecskeméten, a Szolnoki úti Lidl áruházban akart hamis Accor utalványokkal fizetni egy férfi. Azt követően azonban, hogy a pénztáros közölte vele a véleményét, miszerint nem igaziak az utalványok, sebtében távozott az üzletből.

[caption id="" align="alignleft" width="140"] Nem könnyű megállapítani, hogy hamis vagy sem...
[/caption]Balszerencséjére ismerte őt az áruházvezető, sőt a telefonszámát is tudta. Utána telefonált, és arra kérte, hogy jöjjön vissza. Közben a riasztott rendőrök is megérkeztek, majd hamarosan a vevő is megjelent, és átadta a járőrpárnak a nála lévő hat darab, ezer forintos utalványt.
Közben elmondta, hogy Izsákon van vállalkozása, ahol ugyancsak elfogadnak utalványokat a fizetésnél, és ezekkel szokott ő vásárolni a nagyobb áruházakban. Feltételezése szerint így kerülhettek hozzá, a vevőitől a hamisítványok.

Hozzátette: a lakásában még több ilyen utalványt őriz, melyekről nem tudja megmondani, hogy hamisak-e vagy sem. A rendőrök a férfit előállították és megkezdődött az eljárás.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!