Kék hírek, bulvár

2009.01.29. 12:56

Földhöz vágta a kisgyereket – 4 és fél évet kapott

Súlyosbították az ítéletét annak a tiszakécskei férfinek, aki tavaly tavasszal bántalmazta 1 és 2 éves nevelt fiait, egyiküknek pedig súlyos fejsérüléseket okozott.

Noszlopy

A korábban több alkalommal büntetett, segédmunkásként dolgozó Földesi Zoltán (41) két éve létesített élettársi kapcsolatot a tiszakécskei O. Anikóval. A nő korábbi kapcsolatából született, 2 és 1 éves gyermekeivel költöztek azután 2007 nyarán az asszony szüleinek tiszakécskei tanyájába.

Az italozó életmódot folytató Földesi nem tudott kijönni az „anyósával”, emiatt rendszeressé váltak köztük a viták. Majd tavaly tavasszal, 2008. május 24-én a férfi a kora délutáni óráktól a tanyájuk szomszédságában italozott, és amikor hazatért, tört-zúzott az épületben. Belekötött élettársába, majd hírtelen felkapta az egyik kisfiút, átvitte a másik szobába, és bevágta a rácsos ágyba. Ezt követően a nő az édesanyjával és gyerekeivel a közeli erdőbe menekült az őrjöngő vádlott elől, akinek kérésére a kora esti órákban visszatértek a tanyára. Az ágyba dobott kisgyermek könnyebb sérülést szenvedett, ám a bíróság szerint a súlyosabb sérülés elmaradása csak a véletlenen múlott.

Ilyen előzményeket követően, másnap délután Földesi ismét ittas állapotba került, és újra összevitatkozott élettársa anyjával. Ezt követően a nagyszobában, a földön lévő babahordozóban fekvő másik kisfiút felkapta, és a babahordozóval együtt a konyha kövezetére dobta. A kisgyermek legalább három métert repült, kórházba került, ahol kiderült, hogy olyan súlyos fejsérülést szenvedett, ami 6 hét alatt gyógyult. A bíróság szerint az összes körülményt figyelembe véve közvetett életveszélyes állapot is létrejöhetett volna, a súlyosabb sérülés elmaradása pedig csak a véletlenen múlott.

A Bács-Kiskun Megyei Bíróság első fokon 3 év 6 hónap börtönre ítélte Földesit, egyúttal elrendelték a kényszergyógyítását is. Az ítélet ellen az ügyész súlyosbításért, míg a vádlott és védője felmentést, illetve a büntetés enyhítését kérve nyújtottak be fellebbezést. Így került az ügy a Szegedi Ítélőtáblára, ahol ma egy évvel súlyosbították a büntetést. Az ítélet jogerős.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!