Kék hírek, bulvár

2009.01.15. 09:51

Csúcsforgalom a baleseti sebészeten Bács-Kiskunban - Képekkel

Újabb, szerencsére személyi sérüléssel nem járó közúti balesetek történtek az ónos eső miatt Bács-Kiskunban.

Noszlopy

Vagyis, úgy tűnik, napközben is folytatódik majd a reggel kezdődött balesetsorozat.
Az M5-ös autópálya Kecskemét-Kiskunfélegyháza közötti szakaszán, a 87-es kilométerszelvénynél egy román rendszámú BMW csúszott előbb a pályatest egyik oldali, majd a másik oldalon lévő szalagkorlátjának.
Ezzel egy időben a 91-92 kilométerszelvényeknél kamion és személyautó csúszott össze.

A mentőket egyelőre nem riasztották a megyében olyan közúti balesethez, ahol sérült lett volna. Ez arra utal, hogy csúsznak ugyan az utak, de viszonylagosan lassan közlekednek a járművek. Gyalogos baleset ugyanakkor annál több volt Bács-Kiskunban.

[caption id="" align="alignleft" width="278"] Egy román rendszámú BMW előbb a pályatest egyik oldali, majd a másik oldalon lévő szalagkorlátjának csúszott
[/caption]Azt elmúlt 3 óra alatt 21 gyalogos elcsúszását, illetve végtagsérülését követően kellett vonulniuk a mentőknek. Ezek zöme Kecskeméten történt: a 21-ből 15 esetben a megyeszékhely csúszós járdái okozták a gyalogosok balesetét.

Só és salak - a kettő együtt már valóban hatékony lehet

A közutakat és közterületeket hivatalosan karbantartó szervezeteken túl a lakosság feladata a saját tulajdonú ingatlanok előtt a járdák csúszásmentesítése.

A legtöbb ember leggyakrabban a sózáshoz folyamodik, amely környezetvédelmi megfontolásból nem szerencsés, ráadásul a só a nagyon hidegben nem oldja a lefagyott ónos esőt. Szerencsésebb a szakemberek szerint az érdesítő anyagok kiszórása. Ez lehet homok, zúzalék, fűrészpor vagy forgács, esetleg salak. Gyakori megoldás a só és a homok keverése. Az érdesítő és jégolvasztó anyagok együttes hatása igen hatékony megoldást jelent.


 

A legtöbb ember leggyakrabban a sózáshoz folyamodik, amely környezetvédelmi megfontolásból nem szerencsés, ráadásul a só a nagyon hidegben nem oldja a lefagyott ónos esőt. Szerencsésebb a szakemberek szerint az érdesítő anyagok kiszórása. Ez lehet homok, zúzalék, fűrészpor vagy forgács, esetleg salak. Gyakori megoldás a só és a homok keverése. Az érdesítő és jégolvasztó anyagok együttes hatása igen hatékony megoldást jelent. Egy román rendszámú BMW előbb a pályatest egyik oldali, majd a másik oldalon lévő szalagkorlátjának csúszott -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!