Kék hírek, bulvár

2009.01.12. 08:05

„Csak” azt vitték, ami könnyen mozdítható volt - de azt mindet!

Annyit lopott, amennyit nem szégyellt a tompai páros. Egy 43 éves férfi az élettársával szinte mindent begyűjtött, ami a kezük ügyébe került. A részletek rendőrségi híreinkből kiderülnek.

Baon.hu

Január 05. és 10. között valaki egy kecskeméti lakás szekrényéből ellopott 350 ezer forint készpénzt.
 
Január 08. és 10. között Lajosmizsén egy tanyánál lévő akácosból kivágott és elvitt valaki körülbelül 35 akácfát, majd befeszítette a tanya ajtaját és onnan egy kályhát és két fóliát lopott el. Az okozott kár körülbelül 450 ezer forint.
 
Karácsony másnapja és a tegnapi nap között egy Kunszentmiklós-kunbábonyi tanyába betörtek és elvittek hat napelemet, négy akkumulátort, valamint egy invertert, összesen 830 ezer forint értékben.

 
Vasárnap este őrizetbe vett a rendőrség egy 36 éves lajosmizsei férfit, aki megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy szombaton este egy 31 éves kecskeméti nőt lakásába becsukott és a bejárati ajtót rázárta, majd életveszélyesen megfenyegette, sőt bántalmazta. A nő 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.
 
Őrizetbe vettek a rendőrök egy 25 éves kecskeméti férfit is, aki vasárnap éjjel Kecskeméten a Kossuth téren lévő szálloda parkolójában álló Citroen bal első ajtajának üvegét betörte, és az autóból ellopott egy Sony GPS készüléket, melynek értéke úgy 50 ezer forint.
 
Elfogtak egy 48 éves fülöpszállási, valamint egy 35 éves tiszaalpári férfit is, akik megalapozottan gyanúsíthatóak azzal, hogy szombaton este betörtek egy fülöpszállási lakásba és onnan 30 ezer forint készpénzt loptak el.
 
Őrizetbe vett a rendőrség egy 43 éves tompai férfit, aki élettársával pénteken, a nappali órákban, betört egy tompai lakatlan házba és onnan két gázpalackot, vaskályhát, kályhacsövet, valamint talicskát vitt el, körülbelül 60 ezer forint értékben. Emellett megalapozottan gyanúsíthatók azzal is, hogy szombaton délután egy betegszállító gépkocsiban tartott, pénztárcából, ami egy tompai betegé volt, betegszállítás közben elloptak 80 ezer forint készpénzt. Vasárnapra virradóra pedig, a nyitott ajtón keresztül valamelyikük bement egy tompai házba, és onnan egy elektromos kerékpárt, egy segédmotorkerékpárt, egy gázpalackot, két telefont, egy kávéfőzőt, valamint egy autós rádiómagnót vitt el, összesen úgy 135 ezer forint értékben.
 
Határrendészeti hírek:
Megyénk határátkelőhelyein vasárnap két horvát és nyolc szerb állampolgár ellenőrzése során állapította meg az útlevélkezelő, hogy a személyek ellen Magyarország, Dánia, Ausztria, Németország és Svájc beutazási és tartózkodási tilalmat rendelt el, vagy nem rendelkeztek a beutazáshoz szükséges érvényes vízummal, egy ember pedig 185 napot túltartózkodott schengeni területen.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!