Kék hírek, bulvár

2009.01.17. 10:56

Afrikában még látták a félegyházi autóneppert, de ma nem áll rajthoz

Címkék#Bűnügyek

Immár negyedik alkalommal startolnak a Budapest-Bamako autóverseny résztvevői, hogy Szlovénián, Olaszországon, Franciaországon, Spanyolországon, Marokkón, Mauritánián keresztül, eljussanak Mali fővárosába, Bamakóba.

N.N.M.

Idén hatszáz résztvevő regisztrált a tízezer kilométeres futamra. A ma induló verseny résztvevői között több Bács-Kiskun megyei is lesz.
Remélhetőleg mindannyian visszatérnek, nem úgy, mint tavaly a kiskunfélegyházi G. Tibor. Őt ugyanis – mint egy éve megírtuk – akkor kezdték keresni Magyarországon a nyomozók, amikor éppen Afrikában rótta a kilométereket. Tiborról azóta sincs semmi hír, nem tért vissza, noha Félegyházán több szóbeszéd is terjed, hogy hol lehet. Egyesek szerint titokban visszaérkezett, majd egy ideig Budapesten élt, ahol a családjával is találkozott, majd Amerika partjai felé távozott. Mások esküsznek arra, hogy jelenleg is Afrikában várja az ellene indított büntetőügy befejezését, illetve elévülését.

A G. Tibor ellen kezdett nyomozás startját is megírtuk: akkor került képbe a félegyházi férfi, amikor több mint száz személyautót foglaltak le a vámosok Kecskeméten és Kiskunfélegyházán egy másfél milliárdos adócsalásban folytatott nyomozás miatt. A pénzügyőr Kecskeméten a Mindszenti úti, illetve Szent László körúti telepekről gyűjtötték be a kocsikat.

Tegnap érdeklődtünk a nyomozás helyzetéről, de sok új információhoz nem jutottunk. Eszerint jelenleg is tart az adatgyűjtés és most már mintegy 3000-3500 autóról beszélnek a pénzügyőr nyomozók. Utóbbiakat az idő is sürgeti, mert 2010 január közepéig, azaz az első gyanúsítotti kihallgatásoktól számított 2 éven belül, mindenképpen be kell fejezniük az eljárást.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!