Kék hírek, bulvár

2009.01.02. 11:43

A megyei mentősök szilvesztere

Míg országosan jelentős készültség volt a szilveszteri vigadozások miatt a rendőröknél, a mentőknél és a tűzoltóknál, megyénkben nem volt több riasztás, mint az elmúlt években.

N. N. M.

Szilveszter estéjén, fél 8-kor a 44-es főút 24-25. kilométerszelvényénél, ismeretlen okból áttért a menetirány szerinti bal oldalra egy Honda Civic személyautó és frontálisan ütközött egy Kecskemét felől érkező Volvo kamionnal. A Honda kigyulladt, és kiégett. A sofőr, aki az összeroncsolódott autót nem tudta elhagyni, életét vesztette. Személyazonosságának megállapítása még tegnap is tartott: a rendőröktől azt a tájékoztatást kaptuk, hogy a kocsi egy 27 éves nyárlőrinci férfi nevén volt. A Honda Civicben 800 ezer, a kamionban 15 millió forintos kár keletkezett.

A szerencse fiainak mondhatták viszont magukat annak a Volkswagen Transporternek az utasai, amit tehervonat elé hajtott sofőrje Kiskunfélegyháza és Kiskunmajsa közötti út 15-16. kilométerszelvényénél. A Galambosi úti átjáró már nem volt biztosítva szerda délelőtt. A Kiskunfélegyháza felől érkező vonattal érintőlegesen ütköző járműben három férfi ült, csak egyikük sérült meg. A jobb első utast, egy 53 éves félegyházi férfit súlyos sérüléssel, nyílt felkarcsonttöréssel szállította kórházba a mentő. A másik két férfit kivizsgálásra ugyancsak kórházba vitték. A rendőrség szerint ittasság gyanúja nem merült fel a balesetnél.

Nem így egy szerda esti karambolnál, amikor két ittas autós ütközött össze az év utolsó napján, Felsőszentivánon. A Szabadság utca 68. számú ház előtt történt balesetet elsődleges információk szerint egy 40 éves nő okozta, aki Suzukijával áttért a bal oldalra. Itt ütközött a szemből érkező Seat Cordobával, amit egy 36 éves férfi vezetett. A kiérkező rendőrök mindkettőjüket megszondáztatták, és kiderült, hogy egyikük sem józan. A mentők a sérült sofőröket kórházba szálllították.

Átlagos volt a szilveszter éjszaka egyébként a mentősök számára Bács-Kiskunban. Sem több, sem kevesebb ittas embert nem szállítottak detoxikálóba, mint a megelőző évek utolsó éjszakáin. Ezúttal is mintegy kéttucatnyi ember került kijózanítóba a megyében. Néhány verekedés sérültjét is kórházba kellett szállítani csütörtökre virradó éjjel. Lajosmizsén pedig egy ember arca sérült meg könnyebben a tűzijátéktól. Ő – mint megtudtuk – meggyújtotta éjfélkor a tűzijátékot, majd fölé hajolt, hogy megnézze, működik-e.

Az óév utolsó napján a Bács-Kiskun megyei tűzoltókat 13 alkalommal riasztották. Általában kisebb tűzesetekhez, és néhány műszaki mentéshez, azaz balesethez. Hartán például egy asztalra helyezett adventi koszorú gyulladt meg, majd átterjedtek a lángok a szobában lévő bútorokra is. A tűzoltók kiérkezéséig a lángokat eltoltották, de a kár így is 300 ezer forint.

Kelebián egy nyolcsszor tízméteres lakóépület nád tetőszerkezetének egy része égett. Itt a tűz okát még vizsgálják. Homokmégyen a kéménybe épített gerenda fogott tüzet, míg Kiskunfélegyházán, Kapásfalunál és Felsőszentivánon pedig a már említett balesetek miatt volt riasztás. A kecskeméti lánglovagok viszont szerencsések voltak: a katasztrófavédelmi igazgatóság megyei ügyelete szerint ők december 31-én egyetlen jelentősebb riasztást sem kaptak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!